Є кілька видів вершкового масла, на упаковці зазначена та інформація, за якою можна визначити якість продукту, передають Патріоти України.
Експерти з безпеки харчування наголошують, що причин, з яких вершкове масло кришиться, може бути декілька. Розповідаємо, чому вершкове масло починає кришитися, коли його ріжеш, і який продукт вважається найкращим.
Вершкове масло може кришитися тоді, коли його довго тримали в холодильнику чи неодноразово розморожували. У цьому випадку проблема стосується не якості самого продукту, а порушення умов зберігання. Якщо масло не заморожували, а воно все одно кришиться, це означає, що порушено технологію виробництва. Або в продукт додали велику кількість рослинних жирів.
Якщо вершкове масло занадто м’яке або чорніє на сковорідці під час приготування страв, воно однозначно низької якості. Тому наступного разу варто ретельно перевіряти такий продукт перед покупкою.
Експерти з безпеки харчування рекомендують у першу чергу звертати увагу на склад продукту. Зазвичай цю інформацію виробник вказує на упаковці. Якісним вважається масло, у складі якого на першому місці стоять вершки чи незбиране молоко.
Якщо список складників містить рослинні жири, то від покупки такого продукту краще утриматися. Навіть, якщо дуже спокуслива вартість цього масла. Бо неякісний продукт може бути вкрай небезпечним для здоров'я, а ще не дуже смачним.
Окрім того, варто звертати увагу на жирність вершкового масла. Ця інформація великими літерами вказана на лицьовій стороні упаковки, щоб її було видно одразу. Якісне та смачне вершкове масло має жирність не менше 72,5%.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...