Українське прислів’я говорить: "Без солі не смачно, без хліба не ситно". Для того, щоб страва смакувала краще, а гості дивувались тим, яка справна ви господиня, треба знати, коли і яку страву краще солити, передають Патріоти України.
Супи
Якщо ви варите м’ясний бульйон, то посолити його краще приблизно за 30 хвилин до готовності. Якщо ж за рецептом у складі першої страви є гриби, доцільним буде додати сіль, коли страва вже готова. Якщо ви готуєте суп, де основними інгредієнтами є овочі чи риба, їх ми опускаємо в уже підсолену воду.
Бобові
Для того, щоб страва з квасольки, гороху, сочевиці чи інших бобових була довершеною та смачнішою, потрібно посолити її за 5 хвилин до того, як буде вимкнений вогонь.
Вироби з борошна
Варто запам’ятати, що воду, в якій будемо варити макарони, локшину, пельмені чи вареники солимо на початку приготування для того, щоб вермішель чи інші вироби не злиплися.
М’ясо
Кухарі з досвідом впевнені: для того, щоб відчути пікантний смак м’яса, його краще взагалі не солити. Якщо ж вам смакує краще з сіллю, то краще посолити перед тим, як смажити або, коли страва ще не готова, тоді м’ясо не стане жорстким.
Риба
Рибу солять за 20-30 хвилин перед приготуванням, тоді вона не буде розвалюватися. Не шкодуйте солі для риби, тому що вона гарно вбирає її в себе і страва може вийти прісною, якщо недосолити.
Соліть страви правильно!
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...
Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...