А ви це знали? Коли прибирати ялинку після Нового року 2022 - як зробити це правильно і не накликати біду

Зелена красуня - головний атрибут новорічних свят поряд з мандаринами, Олів'є і шампанським. Але, як все хороше, свята неодмінно підійдуть до кінця, відгримлять веселощі і деревце потрібно буде прибрати. Коли прибирати ялинку в 2022 році, зазначають Патріоти України.

Коли прибирати ялинку за церковним каноном

Згідно з народними прикметами вічнозелене деревце, як і всі інші святкові атрибути, необхідно прибрати з дому до 19 січня – Хрещення. Вважається, що в Водохресний святвечір – 18 січня закінчується період святок з веселощами і народними гуляннями і починається підготовка тіла і душі до Великого посту. До 18 січня також бажано провести генеральне прибирання і позбутися від непотрібного.

Православ'я зазначає, що ідеально прибирати ялинку відразу після 14 січня – старого Нового року. Священики дотримуються думки, що традиція прикрашати ялинку залишилася з часів язичництва, так люди вірили, що яскравий колір іграшок відлякує нечисту силу. Традиційною правильною з точки зору релігії новорічною прикрасою є вертеп із зображенням Марії, Йосипа та новонародженого Ісуса Христа.

Згідно віруванням, ялинку не можна було просто так залишати на смітнику. Так можна було позбутися достатку і благополуччя на цілий рік. Щоб удача не залишила вас, дерево краще розпиляти і спалити. Якщо розбилася ялинкова прикраса - не зволікайте - загадуйте бажання.

Коли прибирати ялинку по фен-шуй

Східна філософія фен-шуй дотримується іншої думки. Якщо ви маєте намір зустріти Китайський Новий рік 2022, залишити ялинку і разом з нею атмосферу свята можна до 12 лютого.Варто пам'ятати, що жива красуня навряд чи протримається так довго. Тому подумайте над тим, щоб зустріти Новий рік за місячним календарем в компанії штучної ялинки.

Коли прибирати ялинку з дому - прикмети

У народі вірили, що новорічна ялинка збирає всю негативну енергію і довго залишати в будинку її не рекомендується. Є прикмети, які свідчать про те, що від деревця потрібно позбутися:

  • гілки дерева стали буро-коричневими - це "накопичення" негативної енергії;
  • з ялинки почали самі падати прикраси - домовик пильнує і посилає сигнали, що дереву більше в будинку не місце;
  • розшарувався стовбур - дерево стає нестійким і небезпечним.

Незвичайний тест! Те, як ви видавлюєте зубну пасту, розповість про ваш характер

четвер, 25 квітень 2024, 17:12

Ваші звички багато можуть розповісти про ваш характер. Цей цікавий тест розповість, наскільки ви імпульсивні, вперті, безтурботні чи артистичні, передають Патріоти України. Деталі. 1. Якщо ви видавлюєте пасту зверху, біля самого ковпачка, це означає, щ...

Треба лише кілька хвилин! Простий психологічний тест за картинкою розповість про вас усе

четвер, 25 квітень 2024, 16:14

Якщо ви хочете дізнатися більше про себе, пройдіть цей простий психологічний тест за картинкою. Подивіться на зображення і виберіть жінку найстаршого віку, передають Патріоти України. Деталі. Пам'ятайте, що значення має саме перше враження, тому довго ...