Весною зелень та свіжі овочі з'являються на столі все частіше. Багато хто вважає, що споживати в їжу зелений часник - дуже корисно для здоров'я. І дійсно він має чимало вітамінів та мінералів. Однак, зелений часник корисний не всім. передають Патріоти України.
Дієтологиня Наталія Ківа на своїй сторінці у фейсбук розповіла, яка від зеленого часнику користь та кому його не варто споживати.
За словами дієтологині зелений часник можна назвати справжнім природним антибіотиком, який має противірусні властивості. Молоді пагони містять в своєму складі чимало вітамінів (зокрема, А, В1, В2, РР, Е, С, К), а також мікроелементи, магній, калій, сірка, марганець, фосфор, мідь, фітонциди та залізо.
Також зелений часник корисний тим, що він містить селен, який допомагає врегулювати міжклітинний обмін та сприяє омолодженню і еластичністю шкіри. В народній медицині цей продукт використовується дуже часто, особливо для того, щоб лікувати серцево-судинні, вірусні захворювання, проводити профілактику інсульту та інфаркту, знижувати рівень холестерину і артеріального тиску.
Зелений часник має і протибактеріальні властивості. Він може чудово боротися з кишковими паразитами, регулює окислювальні процеси в організмі, виступаючи природним антиоксидантом. Інколи він може допомогти навіть у лікуванні онкологічних захворювань.
Його можна додавати у салати, заправки, соуси, супи, рибні, овочеві і м'ясні страви. Якщо вживати зелений часник в помірній кількості, він принесе чимало користі.
Не варто забувати, що зелений часник - це не лише користь. В його складі містяться також токсичні речовини та кислота. Саме тому його потрібно з особливою обережністю їсти людям, які хворіють на:
Якщо ви алергік, включати зелені пагони молодого часнику до раціону також не можна. Мамам, які годують своїх дітей грудним молоком, про цю зелень краще забути.Зелений часник посилює апетит, а тому його не рекомендовано вживати людям, які боряться з надмірною вагою.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...