А ви це знали? Кому категорично заборонено їсти зелений часник і чому

Весною зелень та свіжі овочі з'являються на столі все частіше. Багато хто вважає, що споживати в їжу зелений часник - дуже корисно для здоров'я. І дійсно він має чимало вітамінів та мінералів. Однак, зелений часник корисний не всім. передають Патріоти України.

Дієтологиня Наталія Ківа на своїй сторінці у фейсбук розповіла, яка від зеленого часнику користь та кому його не варто споживати.

Зелень часнику: користь для людського організму

За словами дієтологині зелений часник можна назвати справжнім природним антибіотиком, який має противірусні властивості. Молоді пагони містять в своєму складі чимало вітамінів (зокрема, А, В1, В2, РР, Е, С, К), а також мікроелементи, магній, калій, сірка, марганець, фосфор, мідь, фітонциди та залізо.

Також зелений часник корисний тим, що він містить селен, який допомагає врегулювати міжклітинний обмін та сприяє омолодженню і еластичністю шкіри. В народній медицині цей продукт використовується дуже часто, особливо для того, щоб лікувати серцево-судинні, вірусні захворювання, проводити профілактику інсульту та інфаркту, знижувати рівень холестерину і артеріального тиску.

Зелений часник має і протибактеріальні властивості. Він може чудово боротися з кишковими паразитами, регулює окислювальні процеси в організмі, виступаючи природним антиоксидантом. Інколи він може допомогти навіть у лікуванні онкологічних захворювань.

Його можна додавати у салати, заправки, соуси, супи, рибні, овочеві і м'ясні страви. Якщо вживати зелений часник в помірній кількості, він принесе чимало користі.

Кому зелений часник їсти заборонено

Не варто забувати, що зелений часник - це не лише користь. В його складі містяться також токсичні речовини та кислота. Саме тому його потрібно з особливою обережністю їсти людям, які хворіють на:

  • гастрит;
  • захворювання нирок;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • виразки шлунка.

Якщо ви алергік, включати зелені пагони молодого часнику до раціону також не можна. Мамам, які годують своїх дітей грудним молоком, про цю зелень краще забути.Зелений часник посилює апетит, а тому його не рекомендовано вживати людям, які боряться з надмірною вагою.

А ви це знали? В яких фруктах та ягодах міститься найменше цукру

середа, 24 квітень 2024, 6:37

Як відомо, збалансована дієта впливає на наше самопочуття і здоров’я. А деякі продукти, такі як певні фрукти і ягоди, окрім того, що є джерелом клітковини, не містять багато цукру - тож будуть хорошим вибором для контролю його рівня в крові, передають...

Буде дуже смачно! Як правильно запекти картоплю - професійні поради шеф-кухарів

середа, 24 квітень 2024, 6:12

Запечена картопля - фаворит меню. Вона доповнює будь-яку трапезу. При запіканні коренеплід зберігає практично всі свої цінні властивості. Тому ароматну та смачну страву можна вважати елементом правильного харчування, передають Патріоти України. На пер...