А ви це знали? Лікарі розповіли, що буде з вашим організмом, якщо часто їсти рибу

Лікар розповіла, в чому користь риби, і чи є ризик набрати вагу, якщо її часто вживати. Про це розповіла доктор із США Люсія Гарсія, пише Quora, зазначають Патріоти України.

За словами лікаря, основною причиною ожиріння є надмірне споживання продуктів з високим вмістом вуглеводів, жирів і калорій. У той же час в рибі дуже мало жиру, всього від 1 до 5% в більшості сортів риб. При цьому жир в рибі складається з ненасичених жирних кислот.

"Харчова цінність риби дуже висока. Це типове м'ясо з високим вмістом білка, низьким вмістом жиру і низьким вмістом калорій. Вживання риби не зробить вас товстим", - впевнена фахівець.

Ненасичені жирні кислоти можуть:

  • регулювати рівень ліпідів в крові,
  • знижувати в'язкість крові,
  • знижувати рівень холестерину.

Крім того вони дуже корисні для здоров'я серцево-судинної системи і судин головного мозку.

М'ясо риби багате білком

При цьому велика частина риби містить від 18% до 20% білка, що набагато вище, ніж в інших видах м'яса, птиці, яєць і молока. Білок м'яса риби являє собою повноцінний білок, який легко засвоюється організмом, а швидкість його засвоєння становить від 85% до 90%. Риба також багата вітаміном А, вітаміном D, вітаміном В1, вітаміном Е, лецитином, а також селеном, цинком, кальцієм, магнієм, йодом та іншими необхідними організму поживними речовинами.

Скільки риби потрібно їсти в тиждень

Доктор Євген Комаровський каже, що лікарі всього світу настійно рекомендують, щоб кожна людина, діти і дорослі, їли мінімум дві порції риби в тиждень. Одна порція - це 140 грам. Але можна і більше - від двох до чотирьох порцій, тобто 280-560 грам в тиждень. Більше - не рекомендується.

Цей тест розкриє правду! Хто ви - лідер думок чи турботлива особистість

субота, 27 квітень 2024, 6:13

Ця нова оптична ілюзія розкаже усе про вашу особистість. Загадкову ілюзію виклав фотограф Чарльз Меріот. Особливість її полягає в тому, що кожен бачить щось інше, передають Патріоти України. Те, на що ви звернете увагу найшвидше, коли подивитесь на зо...

Наскільки добре Ви знаєте ПДР? Автошкола запропонувала завдання, правильне рішення знайшла лише третина водіїв

субота, 27 квітень 2024, 5:40

Задача на тему початок руху та зміна його напрямку. За якою траєкторією дозволяється розвернутися водієві зеленого автомобіля в зображеній на малюнку ситуації? . Завдання запропонував канал "Школа авто". Перед зеленим автомобілем два перехрещення прої...