
Лікар розповіла, в чому користь риби, і чи є ризик набрати вагу, якщо її часто вживати. Про це розповіла доктор із США Люсія Гарсія, пише Quora, зазначають Патріоти України.
За словами лікаря, основною причиною ожиріння є надмірне споживання продуктів з високим вмістом вуглеводів, жирів і калорій. У той же час в рибі дуже мало жиру, всього від 1 до 5% в більшості сортів риб. При цьому жир в рибі складається з ненасичених жирних кислот.
"Харчова цінність риби дуже висока. Це типове м'ясо з високим вмістом білка, низьким вмістом жиру і низьким вмістом калорій. Вживання риби не зробить вас товстим", - впевнена фахівець.
Крім того вони дуже корисні для здоров'я серцево-судинної системи і судин головного мозку.
При цьому велика частина риби містить від 18% до 20% білка, що набагато вище, ніж в інших видах м'яса, птиці, яєць і молока. Білок м'яса риби являє собою повноцінний білок, який легко засвоюється організмом, а швидкість його засвоєння становить від 85% до 90%. Риба також багата вітаміном А, вітаміном D, вітаміном В1, вітаміном Е, лецитином, а також селеном, цинком, кальцієм, магнієм, йодом та іншими необхідними організму поживними речовинами.
Доктор Євген Комаровський каже, що лікарі всього світу настійно рекомендують, щоб кожна людина, діти і дорослі, їли мінімум дві порції риби в тиждень. Одна порція - це 140 грам. Але можна і більше - від двох до чотирьох порцій, тобто 280-560 грам в тиждень. Більше - не рекомендується.
Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...
У багатьох культурах світу рослини вважаються не лише частиною інтер’єру, а й потужними символами удачі та добробуту. Їхня присутність у домі створює відчуття гармонії, приносить спокій і допомагає підтримувати сприятливу атмосферу, передають Патріоти ...