А ви це знали? Навіщо додавати соду до кави - любителям бадьорого напою на замітку

Ті, хто не любить солодке, можуть додати до кави сіль: завдяки цьому інгредієнту бадьорий напій позбудеться гірчинки та кислинки, ставши смачнішим, передають Патріоти України.

Однак є ще одна цікава добавка.

Виявляється, кава може стати ароматнішою і завдяки харчовій соді.

Як додавати соду до кави

Є два варіанти додавання гідрокарбонату натрію в бадьорий напій.

Перший: соду можна насипати у турку. Другий варіант: двовуглекислий натрій можна додати в чашку з готовою кавою.

В обох випадках потрібно використовувати зовсім небагато соди: вистачить однієї щіпки.

Якою виходить кава з содою

По-перше, добавка нейтралізує кислий смак. Таким чином, якщо кава не найдорожча і якісна, зайвого присмаку все одно не буде.

По-друге, сода посилює кавовий аромат. Завдяки добавці смак напою починає здаватися набагато яскравішим і насиченішим.

Народні прикмети на 11 квітня. Зірвана цього дня гілка берези українцями спрадавна вважалася не лише окрасою оселі

п’ятниця, 11 квітень 2025, 7:05

11 квітня за новим стилем вшановують пам'ять священномученика Антипа Асійського, мученика Мартиніана і святого Калініка Черніцького. За старим стилем у сьогодні згадують священномученика Марка, єпископа Арефусійського. У народі свято 11 квітня було від...

Це може здивувати! ТОП-5 продуктів, які погіршують роботу мозку

п’ятниця, 11 квітень 2025, 6:30

Після 70 років люди часто помічають зміни у своїх когнітивних здібностях. Одним зі способів підтримати ясність думок є скорочення споживання певних продуктів, які можуть шкодити функціям мозку, передають Патріоти України. Дієта, багата антиоксидантами,...