А ви це знали? Навіщо у СРСР консервували воду і яка вона була на смак

Зараз це може здатися дивним, але в СРСР консервували не лише звичні продукти, такі як м’ясо, рибу, овочі тощо, а й воду. Незважаючи на те, що дефіциту питної рідини не було, багато хто з громадян колишніх радянських держав пам’ятає ці бляшані банки, передають Патріоти України.

Дізнайтеся, навіщо в союзі консервували воду та якою вона була на смак, в матеріал від OBOZ.UA.Консервована вода продавалася в бляшанках по 250 мл. Термін придатності – 2 роки, за умови, що вона зберігалася при температурі від 35 до 66 градусів.

Для кого виробляли консервовану воду?

Як не дивно, купити подібні консерви в звичайному магазині не можна було, бо вони були призначені для окремої категорії людей, а саме для моряків та підводників. На кораблях та підводних човнах завжди був додатковий запас води, щоб її вистачило на декілька днів у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Також бляшанки входили до сухпайку для рятувальних шлюпок.

Однак згідно з тим, що зазначено на інструкції, консервовану воду рекомендувалося використовувати лише в крайньому разі, якщо прісну воду зовсім неможливо добути іншим способом.

"Не пийте у першу добу. Збирайте і пийте дощову воду, заповніть нею всі ємності, що є у вашому розпорядженні. Консервовану воду використовуйте в крайньому випадку",- йшлося на пакуванні.

Варто зазначити, що для зберігання води обрали саме консервні банки, а не пластик чи скло, бо вони герметичні, міцні, не пропускають ультрафіолет та відносно легкі.

Точної дати початку випуску таких консервів немає, проте перший держстандарт на такі бляшанки з'явився 1962 року. Напевно ви здогадуєтесь, але в банках знаходилася не звичайна вода з під крана. Спочатку її кип’ятили, додавали туди аскорбінову кислоту і лише потім закривали.

Якою була на смак консервована вода?

Зараз вже точно термін придатності будь-якої консервованої води сплив, тому коштувати її зараз було б сумнівним рішенням. Проте громадяни СРСР, яким довелося спробувати цю воду ще до розвалу радянської системи розповідають, що вона мала специфічний смак.

Водночас дехто зауважує, що консервована вода була схожа на дистильовану. Також вона була абсолютно не смачною, але виконувала свою функцію справно.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...