А ви це знали? Названо оптимальну температуру для прання, яка дозволяє зберегти якість і яскравість одягу

Щоб не псувати тканину: названо оптимальну температуру для прання одягу

Багато хто вважає, що ефективніше прати речі у гарячій воді. Проте експерти готові із цим посперечатися. Якщо немає потреби у видаленні добре виражених плям - краще використовувати холодну або теплу воду, особливо для прання одягу, передають Патріоти України.

Як пояснює виданню Homes and gardens фахівець Пулкіт Дамані, сучасні машини ефективно пруть речі в режимах, за яких використовується холодна вода.

Часто прання в гарячій воді може пошкодити волокна тканини або призвести до того, що річ втратить яскравість кольору або сяде. На думку експерта оптимальна температура для прання одягу становить від 30 до 40°C.

"Цей діапазон температур ефективний для видалення бруду і плям, а також є досить м'яким, щоб не пошкодити тканину, – пояснює Пулкіт Дамані. – Вищі температури можна використовувати для дуже забруднених речей, але цього краще по можливості уникати, щоб запобігти усадці та вицвітанню одягу".

Що стосується одягу з делікатних тканин типу шовку, то його, за словами експерта, краще прати при температурі нижче 30°C – практично в холодній воді.

Оскільки прохолодна вода гірше справляється з плямами, фахівець радить обробляти перед пранням кухонні рушники та інші речі, які сильно забруднені, засобами для виведення плям. Також важливо використовувати миючий засіб, призначений саме для прання у холодній воді.

Порятунок від гіпертонії! З чим пити чай, щоб знизити тиск

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:30

Чай має багато корисних властивостей, зокрема, допомогає знімати головний біль, зменшувати запалення, впливати на сердечно-судинну систему та розслабити перед сном. Втім, варто знати, який саме напій варто пити в тому чи іншому випадку. Адже речовини, ...

Кардіологи б’ють на сполох - ця модна сіль може шкодити серцю

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:10

Кардіологи застерігають від надмірного використання модних видів солі —-морської, гімалайської, кельтської чи кошерної. Попри репутацію "натуральних" і "корисніших", вони можуть збільшувати споживання натрію, що шкодить серцю та підвищує ризик гіпертон...