А ви це знали? Названо оптимальну температуру для прання, яка дозволяє зберегти якість і яскравість одягу

Щоб не псувати тканину: названо оптимальну температуру для прання одягу

Багато хто вважає, що ефективніше прати речі у гарячій воді. Проте експерти готові із цим посперечатися. Якщо немає потреби у видаленні добре виражених плям - краще використовувати холодну або теплу воду, особливо для прання одягу, передають Патріоти України.

Як пояснює виданню Homes and gardens фахівець Пулкіт Дамані, сучасні машини ефективно пруть речі в режимах, за яких використовується холодна вода.

Часто прання в гарячій воді може пошкодити волокна тканини або призвести до того, що річ втратить яскравість кольору або сяде. На думку експерта оптимальна температура для прання одягу становить від 30 до 40°C.

"Цей діапазон температур ефективний для видалення бруду і плям, а також є досить м'яким, щоб не пошкодити тканину, – пояснює Пулкіт Дамані. – Вищі температури можна використовувати для дуже забруднених речей, але цього краще по можливості уникати, щоб запобігти усадці та вицвітанню одягу".

Що стосується одягу з делікатних тканин типу шовку, то його, за словами експерта, краще прати при температурі нижче 30°C – практично в холодній воді.

Оскільки прохолодна вода гірше справляється з плямами, фахівець радить обробляти перед пранням кухонні рушники та інші речі, які сильно забруднені, засобами для виведення плям. Також важливо використовувати миючий засіб, призначений саме для прання у холодній воді.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...