А ви це знали? Названо три продукти, які категорично не можна смажити на соняшниковій олії

Соняшникова олія є однією з найпопулярніших рослинних олій, на якій смажать страви. Однак не всі знають про те, що цю олію при всій своїй доступності не завжди можна використовувати в кулінарії, передають Патріоти України.

Справа в тому, що вона має високу точку кипіння, і в поєднанні з деякими продуктами за високих температур стає небезпечною для здоров'я.Розглянемо, які три продукти небажано смажити на олії, а краще використовувати інші види рослинних олій.

Оливки

Оливки часто використовуються у консервованому вигляді, але при приготуванні деяких соусів та страв їх можуть підсмажувати на сковороді. Врахуйте, що смаження оливок на олії може призвести до небажаних змін їх смаку та текстури. Соняшникова олія має більш високу температуру окислення, і в поєднанні з оливками смак останніх псується.

Риба

Риба є джерелом цінних поживних речовин, таких як Омега-3 жирні кислоти. Однак, при смаженні риби на соняшниковій олії, висока температура олії може призвести до утворення шкідливих сполук. Якщо ви хочете посмажити рибу, то використовуйте для цього оливкову олію або вершкове масло. Тим самим ви збережете в рибі корисні речовини. Найкраще запікати рибу в духовці без олії, тоді вона пустить свій власний сік і страва вийде кориснішою.

Морепродукти

Креветки, мідії, восьминоги або кальмари краще не смажити на олії. Морепродукти мають ніжну білкову структуру та тонкий смак. Соняшникова олія при досягненні високих температур може утворювати гірчичні альдегіди, які негативно вплинуть на смак морських делікатесів. Найсмачніше і найкорисніше морепродукти виходять на грилі

Не в роках справа: Звички, які роблять вашу шкіру старшою, ніж вона є

неділя, 10 серпень 2025, 17:13

Старіння шкіри - природний процес, але його швидкість напряму залежить від наших щоденних звичок. Правильний догляд може зберегти пружність, зволоженість і здоровий колір шкіри навіть у літньому віці, тоді як помилки в догляді значно прискорюють появу ...

Не кладіть їх у холодильник: Де насправді варто зберігати банани, щоб вони не почорніли

неділя, 10 серпень 2025, 13:05

Банани – вибагливі фрукти, які при неправильному зберіганні дуже швидко псуються. Найпоширеніша помилка, яку допускають господарі, - зберігання їх у холодильнику. Хоча це здається логічним, насправді холод негативно впливає на ці тропічні плоди, переда...