Холодного ранку після морозної ночі повсюдно можна бачити заведені автомобілі, які стоять на прогріванні. Прийнято вважати, що без цього неможливо безпечно запустити двигун. Однак експерти вважають, що така практика може завдати більше шкоди, ніж принести користі, передають Патріоти України.
Як розповів виданню Ladbible представник страхової компанії Род Денніс, за час, поки водій прогріває авто, у повітря дарма викидаються шкідливі вихлопні гази, при тому, що прогрів авто на ходу є значно ефективнішим. "У дуже холодних умовах робота на холостому ході також може прискорити зношування двигуна", – додав експерт.
Фахівці також попереджають, якщо залишити двигун увімкненим, чекаючи, поки він нагріється, моторне масло може зливатися з циліндрів і поршнів, що може означати, що двигун вашого автомобіля не прослужить так довго, як повинен.
Раніше екс-гонщик та фаховий інженер-механік Стівен Чіатті з Аргонської національної лабораторії вказав, що під час прогріву в камеру згорання потрапляє додаткове паливо, і після відпрацювання його частина може потрапити на стінки циліндрів. "Бензин – чудовий розчинник, і він дійсно може змити масло зі стінок, якщо ви запустите двигун на холостому ходу протягом тривалого часу", – пояснив він. Окрім того, за словами експерта, холостий хід не здатний прогріти двигун до потрібної температури. Для цього краще просто почати обережно рухатись. Весь процес може зайняти від 5 до 15 хвилин, після чого можна переходити у звичний режим їзди.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...