А ви це знали? Що буде, якщо повністю виключити цукор з раціону?

Що відбуватиметься з організмом через тиждень, місяць, рік? Цукрами називаються всі прості вуглеводи: сахароза, глюкоза, фруктоза, мальтоза, галактоза. Цукри бувають природними - ті, що містяться в необробленій їжі. Додані (або вільні) - ті, що входять до складу їжі після обробки, передають Патріоти України.

Сахара людині необхідні, але потрібну кількість ми отримуємо через їжу: фрукти і овочі, крупи і навіть молоко. А ось споживання доданих цукрів, за рекомендацією ВООЗ, не повинно перевищувати 10% від добової калорійності раціону. Але що буде, якщо повністю відмовитися від доданих цукрів?

Перші симптоми “ломки” ви відчуєте в середньому через три дні. Ви будете пристрасно бажати з’їсти щось солодке, виникне занепокоєння і в рідкісних випадках навіть депресія. Може відчуватися занепад сил, запаморочення.

Цей стан триватиме близько тижня. Максимум — два, якщо до цього у вашому раціоні було багато солодких продуктів: шоколаду, печива і тістечок, газованої води і пакетованого соку. Якщо ж до цього ви не зловживали джанк-фудом, вже через тиждень після повної відмови від цукру ви відчуєте підйом сил і настрою.

Перший результат ви відчуєте через тиждень. Далі — більше через місяць ваш організм повністю звикне до здорової їжі. Ви перестанете відчувати пориви з’їсти щось солодке і, самі того не усвідомлюючи, пристраститеся до білкової їжі і зелені.

Через три місяці ваша шкіра стане чистішою, а вага стабілізується. Підвищиться концентрація уваги. Ви нарешті відчуєте справжній смак продуктів і навчитеся насолоджуватися ним.

Через рік без цукру значно знизиться ризик серцево-судинних і ракових захворювань, діабету і псоріазу, а ще ви схуднете природним шляхом. Подібний досвід описала в книзі “рік без цукру” американка Єва Шауб.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...