Що відбуватиметься з організмом через тиждень, місяць, рік? Цукрами називаються всі прості вуглеводи: сахароза, глюкоза, фруктоза, мальтоза, галактоза. Цукри бувають природними - ті, що містяться в необробленій їжі. Додані (або вільні) - ті, що входять до складу їжі після обробки, передають Патріоти України.
Сахара людині необхідні, але потрібну кількість ми отримуємо через їжу: фрукти і овочі, крупи і навіть молоко. А ось споживання доданих цукрів, за рекомендацією ВООЗ, не повинно перевищувати 10% від добової калорійності раціону. Але що буде, якщо повністю відмовитися від доданих цукрів?
Перші симптоми “ломки” ви відчуєте в середньому через три дні. Ви будете пристрасно бажати з’їсти щось солодке, виникне занепокоєння і в рідкісних випадках навіть депресія. Може відчуватися занепад сил, запаморочення.
Цей стан триватиме близько тижня. Максимум — два, якщо до цього у вашому раціоні було багато солодких продуктів: шоколаду, печива і тістечок, газованої води і пакетованого соку. Якщо ж до цього ви не зловживали джанк-фудом, вже через тиждень після повної відмови від цукру ви відчуєте підйом сил і настрою.
Перший результат ви відчуєте через тиждень. Далі — більше через місяць ваш організм повністю звикне до здорової їжі. Ви перестанете відчувати пориви з’їсти щось солодке і, самі того не усвідомлюючи, пристраститеся до білкової їжі і зелені.
Через три місяці ваша шкіра стане чистішою, а вага стабілізується. Підвищиться концентрація уваги. Ви нарешті відчуєте справжній смак продуктів і навчитеся насолоджуватися ним.
Через рік без цукру значно знизиться ризик серцево-судинних і ракових захворювань, діабету і псоріазу, а ще ви схуднете природним шляхом. Подібний досвід описала в книзі “рік без цукру” американка Єва Шауб.
Ціни скоро мають впасти. З'явився прогноз коли це станеться. Ті, хто планує оновити смартфон мають знати, що наразі найгірший час для покупки. За кілька тижнів вийдуть нові флагмани, а на старі моделі з'являться чималі знижки. Індустрія слідує передбач...
Ранкова кава - незмінний ритуал для багатьох. Проте інколи вона може викликати розлад шлунка, печію або тривожність. Експерт з функціонального харчування Гретхен Лідикер пояснює, як насолоджуватися кавою без неприємних наслідків, передають Патріоти Укр...