А ви це знали? ТОП-3 речі, які категорично заборонено мити у посудомийці

Посудомийна машина - універсальний девайс, про який мріють багато господинь. Вона значно полегшує роботу на кухні й завдяки їй не потрібно годинами стояти біля раковини, миючи посуд. У той же час, не всі матеріали підходять, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, який посуд категорично заборонено мити у посудомийній машині.

Вироби з дерева

Дерев'яні дошки, ложки і ножі з дерев’яною ручкою – це посуд, який не радять мити у посудомийці. Річ у тім, що гаряча вода провокує деформуванню матеріалу, а під час сушіння у девайсі прибори можуть тріснути.

Вироби зі скла та кришталю

Келихи та фужери зроблені з дуже тонкого скляного матеріалу. До того ж часто такий посуд має унікальний розпис та позолоту. Через це у посудомийці він може тріснути та навіть розбитись.

Вироби з чавуна

Посуд з чавуна, як правило, вироблений зі спеціального матеріалу, який витримує тепло. Тож, поводитися з таким потрібно вкрай обережно. Річ у тім, що миючі засоби для посудомийки можуть призвести до появи іржі на чавунному матеріалі.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...