А ви це знали? У яку воду кидати м’ясо для борщу - холодну чи гарячу

Господарі-початківці стикаються з чималою кількістю проблем при приготуванні борщу, передають Патріоти України.

Йдеться про помилки з тривалістю варіння, обсягом інгредієнтів, що використовуються, і порядком їх додавання в страву.

Подробиці

Помилковими можуть виявитися і дії, які, на перший погляд, ніяк не змінюють якість борщу.

Так деякі кулінари навіть не підозрюють, що на смак страви може вплинути температура води, в яку було відправлено м’ясо. А цей нюанс має важливе значення.

Правильна температура води

Досвідчені господині нагадують: додавати м’ясний інгредієнт у киплячу воду не можна.

У цій ситуації продукт швидко «запечатується»: у ньому зберігаються його соки.

Якщо варене м’ясо вживатиметься як окрема страва, такий процес вплине на смак продукту позитивно.

А от якщо м’ясо є складовою борщу, то воно просто не віддасть страві свій смак. У результаті рідка страва не вийде наваристою: швидше за все, вийде просто «водичка», а не повноцінний бульйон.

Таким чином, при приготуванні страви слід пам’ятати нескладне правило: м’ясо можна заливати лише холодною водою.

І тоді не буде сумнівів у тому, що борщ вийде максимально смачним та ароматним.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині заморожують картоплю перед смаженням

вівторок, 16 липень 2024, 14:12

Вдома можна приготувати хрустку картоплю фрі, яка буде не менш смачна, ніж подають у закладах швидкого харчування, передають Патріоти України. Жодного спеціального посуду та техніки для цього не потрібно – тільки сковорідка. Але один секрет, завдяки як...

Це справді працює! Корисні звички, які допомагають худнути

вівторок, 16 липень 2024, 12:10

Якщо ви ставите перед собою завдання суттєвого скорочення калорій, це може здаватися складним завданням. Проте є спосіб, який набагато простіший, ніж ви думаєте, передають Патріоти України. Дієтологи рекомендують розбити ці цілі на щоденні звички. Тому...