А ви це знали? Загроза авіакатастрофи: Чому у літаках завжди потрібно вмикати на телефонах режим польоту

Майже всі вже давно вивчили як отче наш, що під час мандрівки літаком мобільний телефон слід переводити у режим польоту, передають Патріоти України.

Згадайте, що заходячи в літак ви отримуєте оголошення: "Будь ласка, переконайтеся, що електронні пристрої, такі як смартфони чи планшети, вимкнені або перебувають у режимі польоту". це оголошення в кожному літаку. Того, хто відмовляється, іноді можуть навіть вигнати з літака, пише Travelbook.

Як пояснив капітан одного з літаків, відповідь на це питання доволі проста. Адже якщо мобільний телефон не був вимкнений або переведений у режим польоту, пілот міг би, у крайніх випадках, почути фоновий шум – схожий на той, який створюється через гучномовець, коли мобільний телефон знаходиться надто близько. Це навіть може призвести до того, що пілот перестане (ідеально) розуміти важливі радіосигнали, що іноді може мати серйозні наслідки.

Яка небезпеки криється на борту літака

Підкреслюється, що за свідченням пілотів літаків, неприємні випадки нерідко трапляються через не переведений пасажирами телефон у режим польоту. Уточняється, що виною всьому випромінювання мобільного телефону, яке може порушити радіохвилі бортової системи зв'язку.

Це може стати ризиком, особливо під час заходу на посадку, якщо всі пасажири ввімкнуть свої мобільні телефони одночасно - і вони потім під'єднуватимуться до своїх відповідних провайдерів.

Додамо, що у намаганні догодити клієнтові, ви також можете використовувати Wi-Fi на борту майже всіх авіакомпаній. Це часто коштує додаткової плати, але в деяких авіакомпаніях уже безкоштовно.

При чому у деяких випадках також існують обмеження для певних служб: наприклад, може бути дозволено надсилати повідомлення безкоштовно, але можуть стягуватися додаткові витрати за послуги, які потребують більшого обсягу даних, наприклад потокове передавання.

Якщо ви не можете обійтися без Інтернету в літаку, вам варто інвестувати в опцію WLAN, якщо ви сумніваєтеся - існує ризик смерті, якщо мобільний телефон увімкнено в літаку, навіть без режиму польоту, але зазвичай ні, говориться у статті.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...