Бережіться! В Україні почали підмішувати вапно в мед - як виявити небезпечний фальсифікат

На ринках і в супермаркетах України велика частина меду - це фальсифікований продукт, який може містити небезпечні для здоров'я компоненти. Уникнути покупки підробки з шкідливими добавками не так вже й просто, передають Патріоти України.

Мед в Україні дорожчає рекордними темпами, але при цьому недобросовісні виробники не соромляться підмішувати в бджолиний продукт небезпечні речовини. "Нормального продукту зараз дуже мало", - повідомила експерт з якості харчових продуктів Олена Сидоренко.

Левова частка українського меду йде на експорт в країни Євросоюзу, той бджолиний продукт, який залишається в країні, надходить на ринки і в супермаркети. Однак, якщо до якості експортованого меду пред'являються найжорсткіші вимоги, то контролю на внутрішньому ринку практично немає.

Відсутність контролю за якістю бджолиного меду, який продають в Україні, спровокувала збільшення частки фальсифікату. Наприклад, минулорічні залишки меду розігрівають до високих температур, щоб продукт став рідким і його можна було продати як мед нового врожаю. Варто відзначити, що при нагріванні меду до температури вище 40 градусів Цельсія в ньому утворюється токсичний канцероген, який може провокувати розвиток небезпечних захворювань у людини.

Крім того, в мед низької якості додають крохмаль і навіть вапно в якості загусників. Звичайно ж, після цього мед перестає бути цілющим продуктом, а перетворюється на небезпечну отруту.Експерти стверджують, що в супермаркетах ризик придбати фальсифікований мед нижчий, ніж на ринку. Однак ймовірність купити підробку зберігається. Найчастіше відрізнити небезпечний мед від натурального і якісного дуже складно.

Фахівці рекомендують купувати бджолині продукти тільки у перевірених бджолярів. Не варто купувати мед, якщо його ціна нижча за середню по регіону. З огляду на збільшені витрати бджолярів, дешевим натуральний і якісний продукт бути не може.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...