На ринках і в супермаркетах України велика частина меду - це фальсифікований продукт, який може містити небезпечні для здоров'я компоненти. Уникнути покупки підробки з шкідливими добавками не так вже й просто, передають Патріоти України.
Мед в Україні дорожчає рекордними темпами, але при цьому недобросовісні виробники не соромляться підмішувати в бджолиний продукт небезпечні речовини. "Нормального продукту зараз дуже мало", - повідомила експерт з якості харчових продуктів Олена Сидоренко.
Левова частка українського меду йде на експорт в країни Євросоюзу, той бджолиний продукт, який залишається в країні, надходить на ринки і в супермаркети. Однак, якщо до якості експортованого меду пред'являються найжорсткіші вимоги, то контролю на внутрішньому ринку практично немає.
Відсутність контролю за якістю бджолиного меду, який продають в Україні, спровокувала збільшення частки фальсифікату. Наприклад, минулорічні залишки меду розігрівають до високих температур, щоб продукт став рідким і його можна було продати як мед нового врожаю. Варто відзначити, що при нагріванні меду до температури вище 40 градусів Цельсія в ньому утворюється токсичний канцероген, який може провокувати розвиток небезпечних захворювань у людини.
Крім того, в мед низької якості додають крохмаль і навіть вапно в якості загусників. Звичайно ж, після цього мед перестає бути цілющим продуктом, а перетворюється на небезпечну отруту.Експерти стверджують, що в супермаркетах ризик придбати фальсифікований мед нижчий, ніж на ринку. Однак ймовірність купити підробку зберігається. Найчастіше відрізнити небезпечний мед від натурального і якісного дуже складно.
Фахівці рекомендують купувати бджолині продукти тільки у перевірених бджолярів. Не варто купувати мед, якщо його ціна нижча за середню по регіону. З огляду на збільшені витрати бджолярів, дешевим натуральний і якісний продукт бути не може.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...