Команда вчених Гарвардської школи громадської охорони здоров’я під час дослідження виявила два найшкідливіші для здоров’я продукти, які можуть скоротити людині життя, передають Патріоти України.
– Вживання солодких або підсолоджених напоїв, а також сильно оброблених продуктів може збільшити ризик серцевих захворювань, – йдеться в повідомленні.
Учені 30 років відстежували споживання ультраобробленої їжі понад 200 тис. медичних працівників, щоб з’ясувати, чи розвинулися в них серцеві захворювання або інсульт.
Автори дослідження розділили ультраоброблені продукти на 10 груп. Три найпопулярніші типи серед випробовуваних – хліб і пластівці, солодкі закуски та десерти, а також готові страви.
Дослідники визначили, що не всі ультраоброблені продукти погані. Наприклад, гострі закуски, пластівці та десерти на основі йогурту/молочних продуктів пов’язані з нижчим ризиком серцевих захворювань, а ультраоброблений хліб і пластівці – з нижчим ризиком інсульту.
Експерти з харчування давно застерігають від солодких газованих напоїв та обробленого м’яса. Занадто велика кількість доданого цукру може призвести до хронічного запалення серця і кровоносних судин та підвищити ризик діабету.
Оброблене м’ясо готують шляхом соління, в’ялення, копчення або додавання хімічних консервантів. Сіль може підвищувати артеріальний тиск, а насичені жири – рівень холестерину.
Учені дійшли висновку, що слід відмовитися від газованих напоїв та обробленого м’яса, а також потрібно враховувати поживну цінність ультраоброблених продуктів перед вживанням.
Знизити споживання натрію, насичених жирів, доданих цукрів і різноманітних добавок, які не необхідні для здоров’я людини, резюмували автори дослідження.
Хрущовки – це будинки масової забудови, що з'явилися в СРСР у 1950-1960-х роках під час правління Микити Хрущова. Ці будівлі мали на меті розв'язати житлове питання в країні та швидко забезпечити людей доступним житлом, передають Патріоти України. Попр...
Господині поділяються на три типи. Представниці першої групи ніколи не промивають гречку, посилаючись на поради виробників. передають Патріоти України. Інші кулінари «обробляють» крупу водою лише перед варінням, а ось до обсмажування вони цього не робл...