Бережіться! Вчені назвали два дуже популярних і дуже шкідливих для здоров’я продукти


Команда вчених Гарвардської школи громадської охорони здоров’я під час дослідження виявила два найшкідливіші для здоров’я продукти, які можуть скоротити людині життя, передають Патріоти України.

– Вживання солодких або підсолоджених напоїв, а також сильно оброблених продуктів може збільшити ризик серцевих захворювань, – йдеться в повідомленні.

Дослідження

Учені 30 років відстежували споживання ультраобробленої їжі понад 200 тис. медичних працівників, щоб з’ясувати, чи розвинулися в них серцеві захворювання або інсульт.

Автори дослідження розділили ультраоброблені продукти на 10 груп. Три найпопулярніші типи серед випробовуваних – хліб і пластівці, солодкі закуски та десерти, а також готові страви.

Результати

Дослідники визначили, що не всі ультраоброблені продукти погані. Наприклад, гострі закуски, пластівці та десерти на основі йогурту/молочних продуктів пов’язані з нижчим ризиком серцевих захворювань, а ультраоброблений хліб і пластівці – з нижчим ризиком інсульту.

Експерти з харчування давно застерігають від солодких газованих напоїв та обробленого м’яса. Занадто велика кількість доданого цукру може призвести до хронічного запалення серця і кровоносних судин та підвищити ризик діабету.

Оброблене м’ясо готують шляхом соління, в’ялення, копчення або додавання хімічних консервантів. Сіль може підвищувати артеріальний тиск, а насичені жири – рівень холестерину.

Слід відмовитися

Учені дійшли висновку, що слід відмовитися від газованих напоїв та обробленого м’яса, а також потрібно враховувати поживну цінність ультраоброблених продуктів перед вживанням.

Знизити споживання натрію, насичених жирів, доданих цукрів і різноманітних добавок, які не необхідні для здоров’я людини, резюмували автори дослідження.

А ви це знали? Чому в СРСР у "хрущовках" було двоє вхідних дверей

вівторок, 1 жовтень 2024, 9:32

Хрущовки – це будинки масової забудови, що з'явилися в СРСР у 1950-1960-х роках під час правління Микити Хрущова. Ці будівлі мали на меті розв'язати житлове питання в країні та швидко забезпечити людей доступним житлом, передають Патріоти України. Попр...

А ви це знали? Чи потрібно мити гречку перед варінням чи обсмажуванням

вівторок, 1 жовтень 2024, 7:12

Господині поділяються на три типи. Представниці першої групи ніколи не промивають гречку, посилаючись на поради виробників. передають Патріоти України. Інші кулінари «обробляють» крупу водою лише перед варінням, а ось до обсмажування вони цього не робл...