
Команда вчених Гарвардської школи громадської охорони здоров’я під час дослідження виявила два найшкідливіші для здоров’я продукти, які можуть скоротити людині життя, передають Патріоти України.
– Вживання солодких або підсолоджених напоїв, а також сильно оброблених продуктів може збільшити ризик серцевих захворювань, – йдеться в повідомленні.
Учені 30 років відстежували споживання ультраобробленої їжі понад 200 тис. медичних працівників, щоб з’ясувати, чи розвинулися в них серцеві захворювання або інсульт.
Автори дослідження розділили ультраоброблені продукти на 10 груп. Три найпопулярніші типи серед випробовуваних – хліб і пластівці, солодкі закуски та десерти, а також готові страви.
Дослідники визначили, що не всі ультраоброблені продукти погані. Наприклад, гострі закуски, пластівці та десерти на основі йогурту/молочних продуктів пов’язані з нижчим ризиком серцевих захворювань, а ультраоброблений хліб і пластівці – з нижчим ризиком інсульту.
Експерти з харчування давно застерігають від солодких газованих напоїв та обробленого м’яса. Занадто велика кількість доданого цукру може призвести до хронічного запалення серця і кровоносних судин та підвищити ризик діабету.
Оброблене м’ясо готують шляхом соління, в’ялення, копчення або додавання хімічних консервантів. Сіль може підвищувати артеріальний тиск, а насичені жири – рівень холестерину.
Учені дійшли висновку, що слід відмовитися від газованих напоїв та обробленого м’яса, а також потрібно враховувати поживну цінність ультраоброблених продуктів перед вживанням.
Знизити споживання натрію, насичених жирів, доданих цукрів і різноманітних добавок, які не необхідні для здоров’я людини, резюмували автори дослідження.
Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...
Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...