Без іржі, бруду і нальоту: Кращі поради, як відмити раковину від жовтизни

Раковина на кухні або у ванній через часте її використання швидко покривається різними видами бруду. Це може бути вапняний наліт або жир, а також іржа - від подібних утворень не застрахована навіть акуратна господиня, передають Патріоти України.

Перш, ніж приступати до процесу прибирання, важливо визначити, з якого матеріалу зроблена ваша раковина. Звичайно, можна використовувати найпопулярніші засоби (оцет, соду, сіль або лимонну кислоту) навмання, але тоді є ризик не тільки не впоратися з брудом, але і зіпсувати кухонний пристрій.

Чим відмити раковину з нержавійки від нальоту і жиру

Нержавійка - матеріал, що найбільш часто зустрічається у виробництві раковин. Він довговічний і міцний, однак, якщо на стінках умивальника засихає бруд, він все одно псує зовнішній вигляд виробу.

Для раковин з нержавійки заборонено використовувати кислоти, тому лимонну і оцтову можна відразу відкласти. Найбільш ефективними варіантами будуть:

  • замочування - заткнути пробкою злив, набрати повну раковину гарячої води, додати засіб для миття посуду, почекати 15 хвилин, змити губкою бруд зі стінок мийки;
  • сода - змочити раковину гарячою водою, насипати 2-3 ст.л соди, через 5 хвилин потерти жорсткою щіткою або губкою.

Пам'ятайте про те, що під час миття раковини з нержавійки потрібно використовувати рукавички, а також обов'язково протирати мийку насухо ганчіркою, інакше розводи від води засохнуть.

Як відмити раковину від жиру, якщо вона чавунна

Чавунні раковини - не рідкість на сучасних кухнях, але такий матеріал вимагає дбайливого ставлення. Заборонено використовувати жорсткі щітки і губки, а також будь-які миючі з барвниками - чавун від цього теж забарвиться. Краще підійти до процесу серйозно і почистити мийку:

  • содою - засипати порошком, почекати 10 хвилин, потерти забруднення м'якою губкою;
  • відбілювачем - розчинити у воді в пропорції 1:3 (одну частину відбілювача на три частини води), нанести засіб на брудні ділянки, залишити на 10 хвилин, потім потерти і змити водою.

До речі, якщо ви хочете, щоб раковина з чавуну залишалася чистою якомога довше - не складайте в ній гори брудного посуду. Від жиру і різних рідин чавун окислюється, покривається нальотом і некрасивими плямами.

Чим мити раковину з емалі - перевірений метод

Емальовані поверхні сильніше за інші схильні до утворення іржі і нальоту. Найкраще з подібними типами забруднень можна боротися за допомогою:

  • оцету - ганчірку змочити в оцті, натерти нею стінки і днище раковини, залишити на 10 хвилин, потім змити прохолодною водою;
  • лимонної кислоти - насипати в раковину, змочити губку водою, активно потерти стінки і днище, потім змити.

Також ви можете скористатися нашатирним спиртом і перекисом. Змішайте 100 мл спирту і 50 мл перекису, змочіть в розчині губку, натріть стінки і днище раковини, залиште на 10 хвилин. Змийте теплою водою і витріть раковину насухо.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...