Раковина на кухні або у ванній через часте її використання швидко покривається різними видами бруду. Це може бути вапняний наліт або жир, а також іржа - від подібних утворень не застрахована навіть акуратна господиня, передають Патріоти України.
Перш, ніж приступати до процесу прибирання, важливо визначити, з якого матеріалу зроблена ваша раковина. Звичайно, можна використовувати найпопулярніші засоби (оцет, соду, сіль або лимонну кислоту) навмання, але тоді є ризик не тільки не впоратися з брудом, але і зіпсувати кухонний пристрій.
Нержавійка - матеріал, що найбільш часто зустрічається у виробництві раковин. Він довговічний і міцний, однак, якщо на стінках умивальника засихає бруд, він все одно псує зовнішній вигляд виробу.
Для раковин з нержавійки заборонено використовувати кислоти, тому лимонну і оцтову можна відразу відкласти. Найбільш ефективними варіантами будуть:
Пам'ятайте про те, що під час миття раковини з нержавійки потрібно використовувати рукавички, а також обов'язково протирати мийку насухо ганчіркою, інакше розводи від води засохнуть.
Чавунні раковини - не рідкість на сучасних кухнях, але такий матеріал вимагає дбайливого ставлення. Заборонено використовувати жорсткі щітки і губки, а також будь-які миючі з барвниками - чавун від цього теж забарвиться. Краще підійти до процесу серйозно і почистити мийку:
До речі, якщо ви хочете, щоб раковина з чавуну залишалася чистою якомога довше - не складайте в ній гори брудного посуду. Від жиру і різних рідин чавун окислюється, покривається нальотом і некрасивими плямами.
Емальовані поверхні сильніше за інші схильні до утворення іржі і нальоту. Найкраще з подібними типами забруднень можна боротися за допомогою:
Також ви можете скористатися нашатирним спиртом і перекисом. Змішайте 100 мл спирту і 50 мл перекису, змочіть в розчині губку, натріть стінки і днище раковини, залиште на 10 хвилин. Змийте теплою водою і витріть раковину насухо.
Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...
Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...