Білі плями на взутті - не проблема: ТОП-5 способів, щоб позбутися сольових розводів

Приходячи додому в сльоту або дощову погоду ми виявляємо на своєму взутті білі неприємні плями. Професійні чистячі засоби або гумові щітки допоможуть видалити залишки солі з взуття, але є й альтернатива, зазначають Патріоти України.

Як убезпечити своє взуття від білих плям

Перед виходом на вулицю нанесіть гідроізоляційні засоби не свою взуття - особливо дієві вони в холодну, снігову і дощову погоду, бо захищають матеріал від негативних факторів. В іншому випадку рано чи пізно доведеться шукати рішення, як прибрати сіль з взуття.

Як швидко прибрати сольові розводи з взуття за допомогою підручних засобів

Ретельно вимийте взуття теплою водою. Після цього дайте взуття висохнути (ні в якому разі не біля батареї або інших нагрівальних приладів). Потім обробіть взуття кремом. Дайте йому близько двох годин увібратися в матеріал та протріть поверхню м'якою тканиною.

Можна протерти сольові плями розчином, приготованим на основі оцту і води. Візьміть дві частини води та одну частину оцту, промокніть в ньому м'яку ганчірочку і протріть місця, де виступили сольові розводи. Дочекайтеся висихання і натріть взуття кремом.

Нашатир - ще один помічник у боротьбі з плямами солі. Сухе взуття протріть, змоченою в нашатирному спирті ганчірочкою.

Касторова олія і риб'ячий жир прийдуть на допомогу в разі сильних забруднень. Змішайте їх у співвідношенні 1:3, поставте на водяну баню. Коли суміш стане однорідною, трохи остудіть і ретельно змастіть місця розводів. Через кілька годин вони повинні повністю зникнути.

Якщо є можливість дістати свиняче сало, але не магазинне, а свіже, то натріть їм чоботи (в тому місці, де виступила сіль), а потім відполіруйте.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...