Брудна плита більше не буде проблемою! Допоможе один із цих засобів

Брудна газова плита - знайоме явище на кухні. Практично після кожного готування на ній залишаються жирні плями, які не забираються одним рухом ганчірки. У деяких випадках не допомагають навіть спеціалізовані засоби для чищення, передають Патріоти України.

Позбутися всіх забруднень на газовій плиті допоможе ефективний засіб для чищення, який легко приготувати в домашніх умовах. Для його створення знадобиться лише два інгредієнти.

Чим відмити жир із газової плити

До найбільш ефективних засобів для газових плит відноситься м’яка абразивна суміш, яку готують із солі та лимонного соку. Просто з’єднайте інгредієнти у таких пропорціях, щоб отримати пасту консистенції мокрого піску. Нанесіть засіб на брудну поверхню, залиште на кілька хвилин, потім ретельно потріть і видаліть надлишки суміші.

Також можна приготувати аналогічну суміш. До неї увійдуть харчова сода та оцет. Ці два інгредієнти також змішуємо до консистенції мокрого піску, потім наносимо скраб на брудну газову плиту і залишаємо на кілька хвилин. А потім просто протираємо пальники.

Якщо жоден з перерахованих вище способів не видаляє бруд повністю, можна використовувати суміш води й оцту. Просто змішайте обидва інгредієнти в пропорціях 1:1, розпорошіть на конфорки та залиште щонайменше на годину. Після цього часу очистіть плиту щіткою з жорсткою щетиною або металевою губкою. Потім протріть її чистою тканиною та водою. Цей засіб не тільки видалить жир, а й весь неприємний запах.

Варто пам’ятати, що брудна газова плита не тільки псує зовнішній вигляд кухні, а й становить небезпеку. Коли на варильній панелі багато бруду і ми включаємо конфорки, жирні залишки їжі можуть спалахнути та, як наслідок, навіть стати причиною пожежі. Крім того, через жир на конфорках зменшується полум’я. А це означає, що на розігрів йде більше часу.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...