Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України.
Про них пише проєкт “Авторська українська кухня”.
Інгредієнти
Для тіста:
Для крему:
Як готувати
Крок 1. Приготуйте тісто. Змішайте 25 грамів дріжджів з ложкою цукру та 2 ложками молока. Додайте до борошна. Також додайте розтоплене масло, 6 жовтків, 6 ложок молока та ром за смаком. Замісіть рідке тісто.
Крок 2. Викладіть тісто так, щоб воно займало третину форми. Почекайте, доки воно збільшиться втричі. Після цього випікайте у духовці.
Крок 3. Приготуй фруктовий крем. Розігрійте в сотейнику 4 ложки масла та додайте 3 ложки борошна. Коли борошно “розпуститься”, зніміть масу з вогню та дайте охолонути. Вбийте 4 яйця та 6 жовтків, додайте 200 грамів цукру. На низькому вогні, помішуючи, введіть 500 грамів кип’яченого молока та додайте ваніль. Коли маса охолоне та загусне, додайте ягоди (попередньо їх розморозьте).
Крок 4. Надріжте вершечок паски, обережно заберіть середину та заповніть кремом, поверніть вершечок. Так паска вбере крем якнайкраще.
Інгредієнти
Як готувати
Крок 1. Відіжміть сир так, щоб в ньому не було зайвої вологи, та перетріть крізь сито або перебийте блендером. В ідеалі він має нагадувати пісок.
Крок 2. Збийте сир міксером з розтопленим маслом, що охололо. Додайте цукор, сметану, ваніль, корицю. Додайте сушену чорницю та мигдалеві пластівці, перебийте в однорідну масу.
Крок 3. Викладіть масу в спеціальну форму (попередньо покладіть марлю), придавіть чимось важким та поставте в холодильник на ніч. Готову паску дістаньте з форми, прикрасьте за власним бажанням та подавайте на стіл.
Інгредієнти
Як готувати
Крок 1. Збийте окремо білки в піну, потім додайте жовтки та перебийте. Додайте масло, цукор та перебийте ще раз, щоб вийшла пухка маса. Додайте перетертий мигдаль, борошно.
Крок 2. Розведіть дріжджі у теплому молоці та додайте до маси. Добре вимішайте тісто.
Крок 3. Викладіть у форму і почекайте, доки тісто “підросте”. Після цього випікайте за температури 160-170 градусів.
М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...
Психологи кажуть, що далеко не завжди люди перебувають саме в тих стосунках, у яких їм хотілося б бути. Зрозуміло, що всі бажають "любові та щастя", але як досягти цього? УНІАН пропонує психологічний тест на характер за картинками, щоб зрозуміти, що ва...