Будуть такими, як під час покупки - лайфхак, чим відбілити речі за один раз

Згадайте, скільки разів вам доводилося ховати глибоко в шафу (або зовсім викидати), здавалося б, раптово посірілу улюблену річ? Нерідко жертвами часу і активної експлуатації стають дорогі тканини, що не терплять будь-яких "експериментів" з температурою, віджиманням або миючими засобами, передають Патріоти України.

Найпоширенішою помилкою є, мабуть, інтенсивне прання білих речей. І це зрозуміло - білі речі швидше брудняться. Тільки ось регулярне прання (та ще й на максимальних показниках машинки) "виснажує" волокна. Уникнути цього можна, прочитавши інструкцію бирки. До того ж, такі речі найкраще замочувати і взагалі не поміщати в пралку.

Чим відбілити речі, щоб їх не пошкодити

А ось чим відбілити білі речі - питання важче. Іноді на одязі бирка відсутня і доводиться "в ручному режимі" досліджувати матеріал тканини.

П'ять перевірених засобів, як відбілити білі речі:

  • Борна кислота. Підійде для бавовняних тканин і синтетики (за умови, що ви не станете цю тканину кип'ятити). Висипте кілька ложок кислоти в два літри ледь теплої води. Залиште речі в розчині на дві години. Це відмінний спосіб, як відбілити посірілі речі.
  • Господарське мило з содою. Замочіть речі в теплій воді, попередньо натерши кожну милом. Потім додайте дві ложки соди і залиште на дві години, все перемішавши. Мило і сода фактично виїдають жовтизну. Не бійтеся, цей бабусин метод, як відбілити пожовклі речі, безпечний для одягу.
  • Гірчиця. До цього способу найкраще вдатися, якщо інші варіанти не допомогли, особливо, якщо "воюєте" зі старими плямами, які звичайними миючими засобами не виведеш. Розчиніть дві ложки гірчиці у двох літрах гарячої води, замочіть в ній речі на ніч. Після сполосніть одяг і відправте в прання. Гірчиця допоможе відбілити речі в домашніх умовах - для цього просто додайте її до порошку, щоб посилити ефект.
  • Перекис з нашатирним спиртом і содою. Розчин допоможе, якщо ви шукаєте простий спосіб, як відбілити речі, що полиняли. А ось глибокі старі плями цей підручний засіб вам навряд чи усуне. У теплій воді розчиніть по дві ложки перекису, нашатирного спирту і соди. Потім замочіть в ньому білизну і залиште на 3 години. Відправте в прання.
  • Порошок з соняшниковою олією, содою і відбілювачем. Мабуть, найбільш перевірений метод вибілення речей. Суміш всіляких миючих засобів дуже агресивна щодо тканин (тому для делікатних матеріалів це не зовсім зручний варіант), зате швидко видаляє будь-які плями, навіть жовтизну. Візьміть каструлю, всипте туди 250 мл порошку, 4 ст. ложки відбілювача і ложку соди, додайте до них кілька ложок олії, залийте окропом і занурте в розчин сухі речі. Варіть на повільному вогні 20 хвилин і залиште "відпочивати" на 7 годин.

Втім, варіантів того, як відбілити білі речі, набагато більше. Але завжди треба враховувати особливості тканин - іноді один і той же інгредієнт в розчині може як освіжити ваші посірілі або пожовклі речі, так і "вбити" їх.

Точність здивує! Цей психологічний тест за картинкою розкриє ваші бажання

четвер, 25 квітень 2024, 14:13

Психологічні тести за картинкою ніколи не втратять своєї актуальності. Вони не тільки допомагають розібратися в хитросплетіннях людської душі, а й можуть відчинити двері, за якими приховані таємні бажання, передають Патріоти України. Деталі. Зображена ...

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...