Через кілька тижнів вже збиратимемо перший врожай: Коли сіяти редиску у відкритий ґрунт та коли садити за місячним календарем 2023 року

Як відомо, серед українських садоводів редиска є однією з найбільш популярних культур. І це не дивно, адже вона росте швидко і буквально через місяць після посіву можна вже збирати врожай. Про це пише спеціалізований ресурс floristics.info.

До того ж це холодостійка культура, насіння сходить при температурі ґрунту 2 — 3 °C, сходи переносять заморозки до -2 — 3 ° С. Обмежує ріст редиски — довжина світлового дня. Якщо світла не вистачає рослини починають цвісти, а коренеплодів або не утворюють, або, якщо утворюються, то дуже дрібні та несмачні.

Висаджують редиску у відкритий ґрунт залежно від сорту. Він може бути ранньостиглим, середньостиглим, пізнім, підзимовим та зимовим.

Ранньостиглі сорти висаджують, як тільки земля прогріється до +2 градусів. Зазвичай це відбувається у березні, квітні. Температура повітря повинна прогрітися до 15 до 18 градусів.

Середньостиглі сорти висаджуються на початку червня і вимагають особливого підходу, тому що при довгому світловому дні культура швидко переходить у режим розмноження.

Пізні сорти висаджують у серпні чи вересні залежно від умов місцевого клімату.

Редиска «під зиму» висаджують, щоб культура почала проростати з першим теплом. Для цього насіння висаджують у листопаді перед заморозками, якщо є впевненість що потепління не буде і редиска не почне проростати. Такий урожай з'являється раніше за всі весняні сорти та дає великі, соковиті плоди.

Весною сіяти редиску можна впродовж усієї весни, починаючи з березня і до червня.

Коли садити редиску за місячним календарем весною 2023 року

В березні — 29−31.
У квітні — 7 — 9, 12−13, 16 -17, 22, 25 — 26.
У травні — 6, 9 -10, 13 -14, 15, 17, 22 — 24.

Де та як сіяти редиску

Для вирощування редиски найкраще підходить суглинний ґрунт. У піщаному ґрунті редиска теж росте, але її потрібно часто поливати.

Коренеплід краще росте у високих грядках, тому з осені краще підготувати місце заввишки понад 20 см.

Перед посадкою потрібно скопати грядку, розбити земляні грудки та внести перепрілі добрива. Якщо грядка підготовлена з осені, перед посівом потрібно її лише розпушити на глибину 5 см і рясно полити.

Навесні, так само як і восени важливо, редису потрібно саджати так, щоб сонце світило на неї хоча б у першій половину дня.

У червні, навпаки, треба подбати про те, щоб половину дня редиска була у тіні. Важливо, щоб грядка знаходилася у захищеному від вітру місці.

Головне правило сівозміни — не садити культури з одного сімейства одна за одною, щоб шкідники та хвороби не передалися у спадок. Редиска належить до сімейства Хрестоцвітих. До цього сімейства належать також капуста, бруква, ріпа, крес-салат та гірчиця. Всі ці культури повторно сіють на те саме місце з інтервалом у 3−4 роки.

Редиска добре росте після огірків, гарбуза, помідорів, картоплі, кабачків та гороху. Як сусіди вибирайте часник, цибулю, шпинат, бобові, моркву, помідори та огірки.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...