Чоловіки точно оцінять: Рецепт домашньої ковбаси з свинини - сільська, дуже смачна й ароматна

Смачна й ароматна ковбаса з свинини. Для рецепта домашньої ковбаси знадобиться натуральна оболонка або по-простому кишка. Продають її в супермаркетах вже очищену та засолену у великій кількості солі, також можна запитати на ринку у м'ясному відділі, її можна заморожувати та при необхідності робити домашні ковбаси, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Свинина — 1,2 кг (нежирна лопатка) + 200-300 грамів сала (можна взяти 1,5 кг ошийка і не використовувати сало)
  • Часник — 2 невеликі головки
  • Сіль — 2 ч. л. без гірки
  • Чорний перець — 0,5 ч. л.
  • Вода крижана — 100 мл
  • Свиняча кишка — 2-2,5 м

Для варіння

  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування

1. Свинину і сало нарізати кубиками 1 см на 1 см. Додати подрібнений часник, сіль, чорний перець, крижану воду, перемішувати масу 10 хвилин. Ви побачите, що вона стає більш липкою та однорідною.

2. Натуральну оболонку (кишку) дуже ретельно промити всередині й зовні. Натягнути кишку на насадку. Край кишки зафіксувати, зав'язавши вузол або ж за допомогою бавовняної нитки.

3. Начиняємо домашню ковбасу не занадто щільно, інакше під час термічної обробки вона може лопнути. Тут вже за вашим бажанням можна зробити або одну довгу ковбасу, а потім згорнути її в кільце, або кілька маленьких, краї надійно зафіксувати вузлом або за допомогою нитки.

4. Ковбасу проколюємо зубочисткою або голкою кожні 2-3 см. Це також необхідно, щоб домашня ковбаса не лопнула. Поставити в холодильник на 5 годин.

5. У киплячу воду додаємо сіль, лавровий лист. Кладемо туди домашню ковбасу, температура відразу ж знизиться, варимо 20-25 хвилин при температурі близько 80-85 градусів (вода не повинна знову закипати). Таким чином, домашня ковбаса буде дуже соковитою.

6. Готову ковбасу обсмажуємо на рослинній олії для апетитного вигляду і рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...