Іноді приготування дерунів за давно відпрацьованим рецептом зазнає фіаско. Вони виходять сухими або гумовими, передають Патріоти України.
Справа в помилках, які припускаються господині ще в процесі вибору та підготовки основних інгредієнтів. Досвідчені кулінари поділилися особистим досвідом, як приготувати смачні деруни.
Щоб не розчаруватися в улюбленій страві, слід звернути увагу на такі рекомендації:
- Для приготування страви потрібно вибирати сорти зі шкіркою світло-коричневого кольору та світлою картоплею – у них більше крохмалю.
- Не варто обирати на деруни молоду картоплю, яка містить набагато менше крохмалю.
- Терти картоплю слід на дрібній терці по 2-3 картоплини по черзі з цибулею, щоб суміш не темніла.
- Терта цибуля додасть дерунам аромат, приємний смак та золотистий колір.
- Якщо з якихось причин виникають проблеми з цибулею, то можна додати в суміш 1-2 столові ложки сметани – вона залишиться світлою, а готова страва вийде більш повітряною.
- Зайвий сік картоплі слід віджати, проте не весь, інакше деруни будуть сухими та жорсткими.
- Яйце потрібно додавати тільки в тому випадку, якщо в хід пішла картопля з низьким вмістом крохмалю.
- Борошно додавати не слід за жодних умов. Інакше готова страва буде несмачною та «гумовою». У рідке тісто можна додати крохмаль.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...