Чому квашена капуста стає м’якою і слизькою: Названо три помилки, яких не можна допускати

Квашена капуста - це не лише смачна, але й корисна страва. Квасять її переважно з додаванням моркви та розсолу. Однак, нерідко буває так, що у процесі зберігання страва стає м’якою та слизькою. Виявляється, що помилки припустилися ще на етапі готування, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, чому квашена капуста стає м’якою та слизькою.

Основна причина, чому квашена капуста стає м’якою та слизькою – це діяльність бактерій. Варто відзначити, що їх утворення – це абсолютно нормальний процес, втім, коли кількість вже перевищує норму, то варто замислитись.

Невідповідний посуд

Також причина такого явища може критися у не правильно обраному посуді. Річ у тім, що споконвіку капусту квасили у дерев’яних бочках – страва чудово в них зберігалась. Втім, сучасні господині так не готують, адже даний посуд займає багато місця у квартирі. Як альтернативу обирають скляну, емальовану чи пластикову тару.

Варто відзначити, що безпечним з усіх видів є скло, але перед приготуванням його слід ретельно помити та перевірити на наявність сколів. А такий посуд, як пластик варто уникати. Адже, сам матеріал є токсичним, що може значно вплинути на смак вашої закуски.

Сіль

Ще однією причиною, чому трапляються неприємні наслідки – це використання не відповідного виду солі. Річ у тім, що для квашення підходить лише кам’яна. А йодована сіль діє як антисептик і перешкоджає молочнокислому бродінню, тож, капуста стає м’якою та починає утворювати слиз.

Герметичність

Дуже важливо, коли ви розкладете капусту у тару, обмежити до неї доступ повітря. З цією метою капусту накривають дерев’яним колом і встановлюють гніт. Щоправда, важливо час від часу протикати капусту дерев’яною паличкою, щоб випускати гази, які утворюватимуться.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, наскільки ви впевнена в собі людина

понеділок, 20 травень 2024, 6:09

Запорука досягнення будь-якої мети - це впевненість у собі та у своїх силах. Простий тест по картинці розповість, на якому рівні ваша самооцінка і чи вірите ви в себе та свій успіх. Довіртеся своїй інтуїції та оберіть картину, яка з першого погляду най...

Тягне перекусити перед сном? Не обов'язково страждати, випробовуючи силу волі. Кілька цікавих варіантів, що не додадуть зайвої ваги вашому тілу та шлунку

понеділок, 20 травень 2024, 5:40

Як задовольнити нічний голод, не наражаючись на порушення сну і додаткові проблеми з обміном речовин. . Це досить складне питання, але існують прийнятні варіанти відповіді на нього. . Для людей, що мають проблеми з травленням, наприклад, шлунково-стр...