Хліб є одним із найбільш затребуваних продуктів, який їсть майже кожен другий українець. Варто зазначити, що на думку експертів, найкорисніший хліб - цільнозерновий, тому що в ньому зберігаються оболонки пшениці, багаті на вітаміни та корисні речовини, передають Патріоти України.
Ще експерти радять звернути увагу на хліб з різними видами круп та насіння, а також з горіхами, висівками та сухофруктами.
Редакція FoodOboz розповість, чому в СРСР усе їли з хлібом, яка ціна була за буханець, а також яким він був на смак та яку мав структуру.
1. Ціна хліба у СРСР
У 1960-х роках ціна на білий хліб складала всього 14 копійок за буханець, тобто хліб був досить дешевим продуктом, який могли собі дозволити усі. А ще важливо відзначити, що в СРСР ціна на хліб була контрольованою державою, і на відміну від інших товарів вона не піднімалася регулярно.
2. Якість хліба
Хліб був дешевий, і від цього і якість його залишала бажати кращого. Але наприкінці 1980-х років почали з'являтися хлібопекарські, де вже випікалі різні сорти хліба, у тому числі й якісніший хліб і кожен міг вибрати на свій смак.
3. Чому в СРСР все їли з хлібом
Перша причина – хліб був найдешевшим продуктом і при цьому і найпоживнішим, і його могли собі дозволити усі. Так як багато хто не міг собі дозволити купувати дорогі продукти, всі купували завжди хліб і їли з всіма стравами, навіть, наприклад, з поживними макаронами та картоплею. Ще варто відзначити, що хліб додавали в багато страв при приготуванні, наприклад, котлети, в яких було більше хліба, ніж м'яса.
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...