Чи можна заряджати смартфон усю ніч? Названо небезпечний наслідок

Сучасні смартфони уже близькі до того, щоб стати саме такими гаджетами, про які користувачі мріяли роками. Але є одна проблема, яка з розвитком технологій погіршилася = це автономність роботи смартфона, передають Патріоти України.

Якщо старі кнопкові телефони тримали заряд батареї днями, то великі сенсорні екрани сучасних телефонів не залишають батареям жодного шансу. Через це постало питання, коли найкраще заряджати смартфон? Багато користувачів вирішили його логічним шляхом – вони заряджають смартфон вночі, коли ним не користуються. Але чи варто і чи безпечно заряджати батарею цілу ніч.

Що відбувається, якщо заряджати смартфон усю ніч

Під час роботи смартфона, позитивно заряджені іони у літій-іонних акумуляторах рухаються від анода до катода. Коли усі такі іони витрачені, акумулятор показує, що він порожній. Коли ж відбувається зарядка акумулятора, рух іонів проходить в зворотному напрямку.

Майже уся сучасна електроніка вміє контролювати кількість енергії, яку споживає смартфон під час зарядки. Чим більше заряджена батарея, тим меншим є навантаження на батарею, аби попередити її передчасний знос. Як тільки батарею вашого смартфону буде заряджено повністю, споживання енергії від адаптера зупиниться.

Після цього смартфон повернеться до споживання заряду акумулятора і знову увімкне зарядку лише тоді, коли рівень знизиться до 99%. Тож, здавалося б, можна безпечно заряджати свої пристрої цілу ніч. Але усе не зовсім так просто.

Експерти неодноразово наголошували, що постійне заряджання смартфону до 100% – не найкраща ідея. Вважається, що літій-іонні акумулятори матимуть максимальний строк роботи, якщо не давати їм розряджатися нижче 20%, а також не заряджати вище 80%. Але в реальності це означає, що вам ніколи не варто розряджати смартфон до 0% та заряджати до 100%, оскільки зрештою це призведе до виснаження вашого акумулятора та необхідності його заміни.

Ще одна помилка, яку роблять любителі заряджати смартфон вночі – кладуть його під подушку. Оскільки тепло прискорює знос акумулятора така його "ночівля" нічого хорошого в майбутньому не обіцятиме.

Також експерти не радять використовувати під час нічної зарядки потужні адаптери живлення, які забезпечують швидке заряджання. Вони також мають властивість нагрівати мобільні телефони понад міру. Для зарядки впродовж ночі варто використовувати адаптери потужністю 5 або 10 Вт.

Краща, ніж магазинна! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 2 травень 2024, 11:13

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт - ваша знахідка. Пів години - і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...

Додайте лише один інгредієнт! Ось як звичайний розсольник приготувати ще смачнішим

четвер, 2 травень 2024, 10:12

Розсольник - один із найсмачніших супів. Сьогодні розповідаємо про деякі хитрощі у приготуванні смачного та наваристого розсольника, з невеликими нюансами, передають Патріоти України. Деякі не люблять розсольник, тому що в його складі перлова крупа. Я...