Чи можна зберігати вершкове масло в морозилці - розвіюємо міфи

Як правило, куповане вершкове масло зберігають у холодильнику в герметичному контейнері чи упаковці, передають Патріоти України.

Однак, є певна кількість господинь, які звикли заморожувати даний продукт в морозилці і за потреби його використовувати. Деякі виступають проти цього, обґрунтовуючи тим, що масло у такому випадку буде втрачати свої смакові властивості та вигляд.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, чи можна зберігати вершкове масло в морозилці.Відтак, зберігати вершкове масло в морозилці можна. Те, що воно псуватиметься й стане шкідливим, це міф. Втім, у такому випадку потрібно суворо дотримуватися температурних правил.

Оптимальною температурою для зберігання вершкового масла вважається -18 градусів Цельсія. Продукт у таких умовах можна зберігати близько одного року, до того ж всі смакові та корисні властивості у ньому збережуться.

Якщо ж температура зберігання складає -12 градусів Цельсія, то термін придатності масла зменшується до 9 місяців.

На замітку:

  • Що стосується масла з різноманітними додатками, то таке можна заморожувати не більше, ніж на 3 місяці.
  • Для того, щоб масло не псувалося в морозилці, його краще порізати на порційні шматки та розфасувати в окремі пакети, фольгу чи пергамент.
  • Убезпечити вершкове масло від сторонніх запахів можна, якщо помістити продукт в щільний пластиковий пакет.

Проблеми зі сном? Лікар розкрив секрет, який допоможе вам спати всю ніч!

середа, 23 липень 2025, 12:35

Лікар стверджує, що ложка арахісового масла перед сном може допомогти вам спати краще всю ніч, передають Патріоти України. Це пояснюється тим, що арахісове масло містить триптофан — амінокислоту, яка є необхідною для виробництва серотоніну, "що має зас...

Хлопчик чи дівчинка? Вчені спростували міф про 50/50 шанс на стать дитини

середа, 23 липень 2025, 12:27

Наскільки ймовірно, що ви матимете сина або доньку? Протягом багатьох років вважалося, що шанси на народження хлопчика або дівчинки - це класичні 50/50. Однак нещодавнє дослідження вчених Гарвардського університету спростувало це твердження, передають ...