Чи викликає кава гіпертонію: Медики розставили крапки над "і"

Кава не призводить до гіпертонії, вважають вчені. За даними недавнього дослідження, виявилося, що кава не призведе до стрибка тиску, якщо пити її в помірних кількостях. Тиск може піднятися в результаті фізичного чи емоційного стресу, надмірних навантажень, дефіциту сну, передають Патріоти України.

За даними дослідження, негативний ефект також дає надлишок солі в раціоні та зловживання спиртними напоями. А от кава спровокує напад тільки в тому випадку, якщо людина випиває понад 5-6 чашок в день, йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Nature.

Медики зазначили, що від однієї або двох порцій кави в день шкоди серцю не буде. Гіпертонічні кризи в більшості випадків виникають, якщо людина не дотримується лікарських рекомендацій та пропускає прийом ліків.

До цього вчені також довели, що кава допомагає захиститися від захворювань серця. Згідно з двома великими дослідженнями, в одному з яких було понад 400 000 учасників, а іншому – понад 1 мільйон, немає зв'язку між вживанням кави та довгостроковим ризиком розвитку серцевих захворювань.

Фактично, перше дослідження показало, що помірне споживання кави зменшило цей ризик у жінок, а друге виявило, що 3-5 чашок кави в день зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань взагалі у всіх. Кава захищає від розвитку серцево-судинних захворювань, поки споживання не є надмірним.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...