Чи викликає кава гіпертонію: Медики розставили крапки над "і"

Кава не призводить до гіпертонії, вважають вчені. За даними недавнього дослідження, виявилося, що кава не призведе до стрибка тиску, якщо пити її в помірних кількостях. Тиск може піднятися в результаті фізичного чи емоційного стресу, надмірних навантажень, дефіциту сну, передають Патріоти України.

За даними дослідження, негативний ефект також дає надлишок солі в раціоні та зловживання спиртними напоями. А от кава спровокує напад тільки в тому випадку, якщо людина випиває понад 5-6 чашок в день, йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Nature.

Медики зазначили, що від однієї або двох порцій кави в день шкоди серцю не буде. Гіпертонічні кризи в більшості випадків виникають, якщо людина не дотримується лікарських рекомендацій та пропускає прийом ліків.

До цього вчені також довели, що кава допомагає захиститися від захворювань серця. Згідно з двома великими дослідженнями, в одному з яких було понад 400 000 учасників, а іншому – понад 1 мільйон, немає зв'язку між вживанням кави та довгостроковим ризиком розвитку серцевих захворювань.

Фактично, перше дослідження показало, що помірне споживання кави зменшило цей ризик у жінок, а друге виявило, що 3-5 чашок кави в день зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань взагалі у всіх. Кава захищає від розвитку серцево-судинних захворювань, поки споживання не є надмірним.

Це варто знати! Що не можна святити у великодньому кошику - перелік заборонених продуктів та речей

четвер, 18 квітень 2024, 6:30

Вже 5 травня православні християни в Україні будуть відзначати Великдень. Головні атрибути такого свята - це спечена паска, а також пофарбовані яйця, які є символом життя. Саме ці продукти освячують у великодню ніч, передають Патріоти України. Але якщ...

Це така смакота! Кулінари розповіли дуже простий рецепт приготування свинини з яблуками

четвер, 18 квітень 2024, 6:08

Нові смакові акценти вам гарантовані. І все завдяки поєднанню м’яса та яблук. Смачного та оригінально, хоча майже класика. Рецепт забирайте в кулінарну скарбничку, передають Патріоти України. Для приготування потрібні такі продукти:. Свинину наріжте не...