Чим відчистити чайний наліт на чашках за 5 хвилин: ТОП-4 найбезпечніші домашні засоби

Причина, через яку на чашці з'являється наліт – дубильні речовини у чаї. При взаємодії теплої води з чаєм утворюється плівка, яка при нахилі чашки осідає на стінках і яку дуже важко відмити, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться 4 найефективнішими і безпечнішими домашніми засобами в боротьбі з чайним нальотом, що в'ївся.

1. Оцет

Змішайте 200 мл води та 1 ст. л. оцту, перемішайте і влийте до брудного кухля, залиште на 5 хвилин, потім ретельно помийте.

2. Сода

Візьміть 1 ст. л. соди, додайте 1 ч. л. води, щоб вийшла рідка консистенція. Содовою сумішшю натріть чашку і залиште на 2-5 хвилин після миття.

3. Лимонний сік чи кислота

Натріть чашку часточкою лимона, залиште на 5 хвилин і після помийте. Або насипте в чашку 1 ч. л. лимонної кислоти, налийте окріп і залиште на 2-3 хвилини, після помийте.

4. Сіль

Натріть чашки сіллю дрібного помелу, залиште на 5 хвилин, після помийте.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...