У будні дні на приготування перекусу залишається дуже мало часу. Якщо ви вже спізнюєтеся у справах і не встигаєте зробити традиційні сирники, рекомендуємо вам спробувати поекспериментувати з сиром, передають Патріоти України.
Інгредієнти: сир 9% (150 г), яйце (1 шт.), цукор (2 ч. л.), борошно (1 ч. л. з гіркою), родзинки (1 ст. л.).
Приготування:
У миску викладаємо сир або сиркову масу, додаємо цукор, борошно і одне яйце.Якщо сир крупнозернистий - розбиваємо його блендером.
Промиваємо родзинки і додаємо в сир.
Перемішуємо цю суміш і виливаємо її в глибоку тарілку, додавши туди 1 столову ложку води.
Ставимо тарілку в мікрохвильову піч і готуємо приблизно 3 хвилини.
Перед подачею запіканку можна полити джемом або сметаною або прикрасити сухофруктами.
Інгредієнти: яйця (4 шт.), сир 5% або 9% (150 г), масло вершкове (для смаження, 15 г), сіль.
Приготування:
Яйця розбиваємо в глибоку миску, солимо, перчимо до смаку, а також можна додати столову ложку молока. Збиваємо масу виделкою або вінчиком.
Розігріваємо на плиті сковороду з вершковим маслом, виливаємо на неї яєчну суміш.
Як тільки вона почне схоплюватися, за допомогою лопатки посуваємо краї омлету всередину.
Як омлет буде майже повністю готовий, висипаємо на нього сир, розподіляючи по всій поверхні. Накриваємо це все кришкою і доготовляємо ще 2-3мінути.
Перед подачею можна зверху посипати зеленню.
Інгредієнти: сир 5% (200 г), сир твердий (50 г), кріп (1 пучок), часник (0,5 зубчика), яйця (2 шт.), молоко (50 мл), борошно (2 ст. л . без гірки), сода (1/3 ч. л.), сіль, масло рослинне (для смаження).
Приготування:
Кріп промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу. Потім дрібно рубаємо.
Змішуємо в мисці сир, соду і молоко. Якщо сир крупнозернистий - перебиваємо цю масу блендером.
Потім тремо в миску твердий сир і часник на дрібній терці. Додаємо порізаний кріп, яйця, сіль і спеції за смаком. Ретельно перемішуємо.
Отриману масу розподіляємо на дві рівні частини.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо на неї одну частину нашої маси, розрівнюємо по всій поверхні. Накриваємо кришкою, смажимо з кожного боку по 3-5 хвилин.
Потім робимо те ж саме і зі другим коржем.
Викладаємо коржі на тарілку, ріжемо і подаємо до столу.
Великодній кошик — це не просто набір продуктів, а важливий символ віри та традицій. Залежно від регіону України склад може трохи відрізнятися, але ось основні речі, які традиційно кладуть у великодній кошик, передають Патріоти України.
Дуже часто столові виделки та ложки темніють та мають наліт. Для того, щоб їх відмити в домашніх умовах і без хімії, підійдуть деякі домашні засоби, наприклад, сода, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ніж до блис...