Дачникам на замітку! Коли починати підживлення розсади і як часто проводити

При посадці на дачі багатьох культур у відкритий ґрунт чи картоплі у мішки, досвідчені аграрії рекомендують не забувати про підживлення. Адже воно - запорука міцних та здорових рослин, які протягом сезону віддадуть максимум, передають Патріоти України.

Іноді аграрії-початківці вважають, що розсада вже й так отримала свою частину необхідних їй компонентів, і далі все буде отримувати з ґрунту, пише UkrMedia. «Підгодовувати розсаду треба. А ось як часто це робити та які добрива для цього використати — вже інше питання», — вважають фахівці.

Річ у тім, що підживлення розсади є ключовим моментом при вирощуванні здорових рослин. На початковому етапі зростання сіянці одержують поживні речовини з насіння, а потім — із ґрунту, тому так важливо використовувати якісний торфоґрунт.

Після формування листя розсаді потрібно додаткове підживлення, особливо якщо ґрунт був менш родючим. Для підживлення підходять комплексні водорозчинні добрива. Після пересадки розсади у ґрунт слід провести підживлення, використовуючи добрива з високим вмістом фосфору.

Частота підживлення розсади залежить від культури, що вирощується:

- томати зазвичай підгодовують двічі: спочатку комплексними добривами, потім органомінеральними.

- баклажани та перець підгодовують кожні 14 днів, чергуючи органічні та мінеральні добрива.

- розсаду капусти та селери підгодовують один раз після пікірування.

- гарбузовим культурам також потрібно лише одне підживлення.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...