Дачникам на замітку! Коли починати підживлення розсади і як часто проводити

При посадці на дачі багатьох культур у відкритий ґрунт чи картоплі у мішки, досвідчені аграрії рекомендують не забувати про підживлення. Адже воно - запорука міцних та здорових рослин, які протягом сезону віддадуть максимум, передають Патріоти України.

Іноді аграрії-початківці вважають, що розсада вже й так отримала свою частину необхідних їй компонентів, і далі все буде отримувати з ґрунту, пише UkrMedia. «Підгодовувати розсаду треба. А ось як часто це робити та які добрива для цього використати — вже інше питання», — вважають фахівці.

Річ у тім, що підживлення розсади є ключовим моментом при вирощуванні здорових рослин. На початковому етапі зростання сіянці одержують поживні речовини з насіння, а потім — із ґрунту, тому так важливо використовувати якісний торфоґрунт.

Після формування листя розсаді потрібно додаткове підживлення, особливо якщо ґрунт був менш родючим. Для підживлення підходять комплексні водорозчинні добрива. Після пересадки розсади у ґрунт слід провести підживлення, використовуючи добрива з високим вмістом фосфору.

Частота підживлення розсади залежить від культури, що вирощується:

- томати зазвичай підгодовують двічі: спочатку комплексними добривами, потім органомінеральними.

- баклажани та перець підгодовують кожні 14 днів, чергуючи органічні та мінеральні добрива.

- розсаду капусти та селери підгодовують один раз після пікірування.

- гарбузовим культурам також потрібно лише одне підживлення.

Все просто! Як позбутися запаху у пральній машині

вівторок, 9 грудень 2025, 23:10

Пральна машина є технікою, без якої важко уявити сучасний побут. Однак багато господинь стикаються з однаковою проблемою - одяг після прання втрачає свіжість, а в барабані з’являється затхлий, різкий запах. Причина проста: всередині техніки накопичують...

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...