При посадці на дачі багатьох культур у відкритий ґрунт чи картоплі у мішки, досвідчені аграрії рекомендують не забувати про підживлення. Адже воно - запорука міцних та здорових рослин, які протягом сезону віддадуть максимум, передають Патріоти України.
Іноді аграрії-початківці вважають, що розсада вже й так отримала свою частину необхідних їй компонентів, і далі все буде отримувати з ґрунту, пише UkrMedia. «Підгодовувати розсаду треба. А ось як часто це робити та які добрива для цього використати — вже інше питання», — вважають фахівці.
Річ у тім, що підживлення розсади є ключовим моментом при вирощуванні здорових рослин. На початковому етапі зростання сіянці одержують поживні речовини з насіння, а потім — із ґрунту, тому так важливо використовувати якісний торфоґрунт.
Після формування листя розсаді потрібно додаткове підживлення, особливо якщо ґрунт був менш родючим. Для підживлення підходять комплексні водорозчинні добрива. Після пересадки розсади у ґрунт слід провести підживлення, використовуючи добрива з високим вмістом фосфору.
Частота підживлення розсади залежить від культури, що вирощується:
- томати зазвичай підгодовують двічі: спочатку комплексними добривами, потім органомінеральними.
- баклажани та перець підгодовують кожні 14 днів, чергуючи органічні та мінеральні добрива.
- розсаду капусти та селери підгодовують один раз після пікірування.
- гарбузовим культурам також потрібно лише одне підживлення.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...