Дачникам на замітку! Коли починати підживлення розсади і як часто проводити

При посадці на дачі багатьох культур у відкритий ґрунт чи картоплі у мішки, досвідчені аграрії рекомендують не забувати про підживлення. Адже воно - запорука міцних та здорових рослин, які протягом сезону віддадуть максимум, передають Патріоти України.

Іноді аграрії-початківці вважають, що розсада вже й так отримала свою частину необхідних їй компонентів, і далі все буде отримувати з ґрунту, пише UkrMedia. «Підгодовувати розсаду треба. А ось як часто це робити та які добрива для цього використати — вже інше питання», — вважають фахівці.

Річ у тім, що підживлення розсади є ключовим моментом при вирощуванні здорових рослин. На початковому етапі зростання сіянці одержують поживні речовини з насіння, а потім — із ґрунту, тому так важливо використовувати якісний торфоґрунт.

Після формування листя розсаді потрібно додаткове підживлення, особливо якщо ґрунт був менш родючим. Для підживлення підходять комплексні водорозчинні добрива. Після пересадки розсади у ґрунт слід провести підживлення, використовуючи добрива з високим вмістом фосфору.

Частота підживлення розсади залежить від культури, що вирощується:

- томати зазвичай підгодовують двічі: спочатку комплексними добривами, потім органомінеральними.

- баклажани та перець підгодовують кожні 14 днів, чергуючи органічні та мінеральні добрива.

- розсаду капусти та селери підгодовують один раз після пікірування.

- гарбузовим культурам також потрібно лише одне підживлення.

Ідеальний рецепт! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 16 травень 2024, 9:12

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт — ваша знахідка. Пів години — і рибка готова. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щоб швидкий маринад устиг при...

Це така смакота! Як швидко, смачно та просто приготувати картопляні деруни з куркою

четвер, 16 травень 2024, 8:50

Деруни – національна українська страва, їх готують по всьому світу, але у наших господинь вони найсмачніші. Кухарі та господині намагаються експериментувати, щоб привнести до класичної рецептури щось своє. Якщо ви втомилися від традиційних дерунів, спр...