Дітям такий сніданок сподобається: Полтавські галушки з яблуками

Колись українці не шукали на полицях магазинів коробки із пластівцями та хрумкими кульками, а готували галушки.

Галушки їли не тільки у звичайні дні, але й на свята, і навіть на поминках. У Полтаві навіть встановили пам’ятник галушці як символу національної кухні. Класичні галушки готували з пшеничного борошна, замішаного на воді або сироватці з яйцем. А от на Харківщині їх готували з гречаного борошна. Галушки можна подавати не тільки самостійно, але і як основу для м’ясних або овочевих страв. Також бувають солодкі галушки – з сиром чи яблуками, які особливо смакують малечі, зазначають Патріоти України та пропонують вам спробувати приготувати нову страву.

Галушки з яблуками
Інгредієнти
150 г яблук (2 штуки)
1 яйце
1,5-2 ст. л цукру
сіль за смаком
100-120 г борошна
Покроковий рецепт
Крок 1: яблука очистити від шкірки і натерти на грубій тертці. Додати молоко, жовток, цукор і сіль.
Крок 2: білок збиваємо в пишну піну і акуратно долучаємо до яблучної маси. Потроху додаємо муку і формуємо тісто.
Крок 3: ставимо воду на плиту. Як закипить, трохи підсолюємо і починаємо формувати ложкою галушки.
Крок 4: після того як галушки підіймуться нагору, варимо ще 2-3 хвилини.

Крок 5: подаємо на стіл зі згущеним молоком чи варенням.

Медики пояснили, чому від парфумів болить голова

субота, 11 жовтень 2025, 18:30

Після застосування нового парфуму відчуваєте не лише аромат, а й головний біль? Річ у тому, що парфуми та інші різкі запахи справді можуть провокувати неприємні симптоми та навіть напади мігрені, передають Патріоти України. У декого може бути підвищена...

Ваш улюблений чай - отрута! У пакетиках знайшли мікропластик, що потрапляє у кров

субота, 11 жовтень 2025, 18:15

Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...