Дітям такий сніданок сподобається: Полтавські галушки з яблуками

Колись українці не шукали на полицях магазинів коробки із пластівцями та хрумкими кульками, а готували галушки.

Галушки їли не тільки у звичайні дні, але й на свята, і навіть на поминках. У Полтаві навіть встановили пам’ятник галушці як символу національної кухні. Класичні галушки готували з пшеничного борошна, замішаного на воді або сироватці з яйцем. А от на Харківщині їх готували з гречаного борошна. Галушки можна подавати не тільки самостійно, але і як основу для м’ясних або овочевих страв. Також бувають солодкі галушки – з сиром чи яблуками, які особливо смакують малечі, зазначають Патріоти України та пропонують вам спробувати приготувати нову страву.

Галушки з яблуками
Інгредієнти
150 г яблук (2 штуки)
1 яйце
1,5-2 ст. л цукру
сіль за смаком
100-120 г борошна
Покроковий рецепт
Крок 1: яблука очистити від шкірки і натерти на грубій тертці. Додати молоко, жовток, цукор і сіль.
Крок 2: білок збиваємо в пишну піну і акуратно долучаємо до яблучної маси. Потроху додаємо муку і формуємо тісто.
Крок 3: ставимо воду на плиту. Як закипить, трохи підсолюємо і починаємо формувати ложкою галушки.
Крок 4: після того як галушки підіймуться нагору, варимо ще 2-3 хвилини.

Крок 5: подаємо на стіл зі згущеним молоком чи варенням.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...