Додайте це при пересадці розсади у відкритий ґрунт - і вдячні томати завалять вас фантастичним урожаєм (відео)

У наші дні у зв'язку зі зростанням цін через напад росіян багато українців намагаються висаджувати якомога більше овочів на дачах та присадибних ділянках, передають Патріоти України.

А оскільки досвіду у деяких «овочеводів-аматорів» не завжди вистачає, то незважаючи на зусилля, вони стикаються з тим, що розсада, яка світилася життям на підвіконні, при пересадці в грунт починає чахнути і стає не дуже красивою.

Про те, які кроки слід зробити для того, щоб цього не було, радить білоруський науковець-агроном Петро Ломонос.

Насамперед, потрібно пам'ятати, що при пересадці томати потрапляють з умов комфорту (висока температура, тепло) в більш «вороже» оточення: холодніший і вологіший грунт. Для того щоб помідори «не помітили» зміни у зовнішньому середовищі, їх необхідно підготувати. Насамперед, їх потрібно обробити антистресовими препаратами, найдоступнішим з яких вважається епін.

За 2−3 дні до висадки розчинами з епіном потрібно рясно обприскати помідори за допомогою пульверизатора. За цей час у них утворюється імунітет, і розсада приживеться набагато краще.

Ще один момент: у будь-якому ґрунті — чи то в теплиці, чи на вулиці — можуть бути шкідники, які можуть нападати на кореневу систему розсади. Щоб цього не було, ґрунт треба продезінфікувати. Найпростіший засіб для цього — зола. Її потрібно кидати в луночки для розсади та перемішувати.

Також є інші добрі способи, мікробіологічні. Насамперед йдеться про мікориз і триходерму. Про те, як використовувати зазначені препарати, дивіться у продовженні відео.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...