Домашній кетчуп на зиму - повністю натуральний і смачніший за магазинний у мільйон разів

Мабуть, у кожної господині є свої секрети приготування гостренького домашнього кетчупу. Наприклад, кулінарка Валентина Кошова готує його, додаючи до кетчупу приправу для шашлику, передають Патріоти України.

А автори ресурсу «Ідеї для сніданку та вечері» пропонують свій варіант, запевняючи, що за цим рецептом кетчуп виходить у «мільйон разів смачніше за магазинний» та «повністю натуральним».

Інгредієнти (на 5 банок по 0,5 л):
  • Помідори — 3 кг;
  • Болгарський перець — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Гостра паприка — ¼ шт.;
  • Сіль — 1 ст. л.;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.;
  • Кориця мелена — 0,5 ч. л.;
  • Лавровий лист — 2 шт.;
  • Оцет — 2 ст. л.;
  • Крохмаль — 40 г;
  • Вода — 100 мл.
Приготування:
  • Томати (краще сорту сливка) промити, розрізати, видаливши серцевину, та подрібнити за допомогою м'ясорубки чи блендера.
  • Болгарський перець розрізати навпіл та видалити насіннєву коробку, цибулю очистити та також розрізати на дві частини.
  • У велику каструлю виливають пюре з помідорів, додають болгарський перець, цибулю та гостру паприку, накривають кришкою та варять 1 годину.
  • Вийтяти неподрібнені цибулю, болгарський перець, паприку. Вимикнути вогонь та додати в соус сіль, цукор та спеції, дати йому охолонути.
  • Вийняти лавровий лист та перебити кетчуп ще раз блендером до однорідност або протерти через сито, аби не було помідорних кісточок.
  • До каструлі з кетчупом додати оцет і варити на слабкому вогні ще півгодини.
  • Коли томатний соус буде майже готовий, у невеликій піалі розвести у воді крохмаль та додати у каструлю, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок. Проварити ще кілька хвилин, поки кетчуп не загусне.
  • У заздалегідь стерилізовані банки розлити кетчуп та закрити кришками, поставити їх догори дном, укутати та дати охолонути.

А ви це знали? Названо найшкідливіший варіант приготування кави

вівторок, 5 березень 2024, 16:13

Фахівці Гетеборзького університету у Швеції встановили, що кава, приготована через френч-прес, або нефільтрована, - найнебезпечніша для здоров'я серцево-судинної системи, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України. Дослідники проаналізували дані пр...

Як почистити чайник без оцту та "лимонки" - простий лайфхак боротьби з накипом

вівторок, 5 березень 2024, 15:12

Щоб підтримувати чистоту чайника, потрібно його чистити регулярно, особливо від вапняних відкладень усередині. Зазвичай для цього використовують харчову соду, лимонну кислоту або оцет, але існує й інший ефективний спосіб упоратися з проблемою, передают...