Досвідчені господині кладуть мокрий рушник і кубики льоду в духовку: У чому користь лайфхака


Кожна господиня мріє, щоб її випічка була не тільки ідеально готовою, але і мала хрустку скоринку. Домогтися бажаного результату можна небагатьма способами. Ми розповімо про один з них, передають Патріоти України.

Вологість повітря в духовці впливає на поведінку тесту, "хрусткість" кірки і її колір. Гаряча пара утворює конденсат, який осідає на найхолоднішій частині хлібної заготовки – поверхні.

Волога поверхня також уповільнює формування кірки, вона виходить тонше і більш хрусткою. Крім того, волога "розбавляє" крохмалі, які присутні на поверхні заготовки, і кірка стає глянсовою, блискучою.

Як використовувати пар в електричній духовці

За 40-60 хвилин до передбачуваного початку випічки поставте сковороду на дно духовки і залиште розігріватися разом з духовкою. Одночасно з посадкою вироби в духовку в розпечену сковороду кидають кубики льоду. Краще використовувати для цього маленький кухлик з довгою ручкою або високу склянку. Лід перетворюється спочатку в рідину, потім в пар.

У якийсь момент пар випарується, і в духовці відновиться режим "без пари". Для надійності можна після закінчення періоду випічки з парою на секунду відкрити духовку, випустивши пар.

Як використовувати пар в газовій духовці

За 5 хвилин до початку випічки покладіть в сковороду зім'ятий кухонний рушник (краще старе махровий) і рясно змочіть його окропом.

Рушник збільшує площу випаровування і довше утримує воду. Поставте сковороду на дно духовки. Через пару хвилин вода в сковороді закипить і створить потрібну кількість пара. Через час, вказаний в рецепті, дістаньте сковороду з духовки і продовжите випічку хліба без пари.

Врахуйте, що пар не потрібен, якщо випікається виріб змазано яйцем або молоком: волога поверхня і так досить еластична.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...