Кожна господиня мріє, щоб її випічка була не тільки ідеально готовою, але і мала хрустку скоринку. Домогтися бажаного результату можна небагатьма способами. Ми розповімо про один з них, передають Патріоти України.
Вологість повітря в духовці впливає на поведінку тесту, "хрусткість" кірки і її колір. Гаряча пара утворює конденсат, який осідає на найхолоднішій частині хлібної заготовки – поверхні.
Волога поверхня також уповільнює формування кірки, вона виходить тонше і більш хрусткою. Крім того, волога "розбавляє" крохмалі, які присутні на поверхні заготовки, і кірка стає глянсовою, блискучою.
За 40-60 хвилин до передбачуваного початку випічки поставте сковороду на дно духовки і залиште розігріватися разом з духовкою. Одночасно з посадкою вироби в духовку в розпечену сковороду кидають кубики льоду. Краще використовувати для цього маленький кухлик з довгою ручкою або високу склянку. Лід перетворюється спочатку в рідину, потім в пар.
У якийсь момент пар випарується, і в духовці відновиться режим "без пари". Для надійності можна після закінчення періоду випічки з парою на секунду відкрити духовку, випустивши пар.
За 5 хвилин до початку випічки покладіть в сковороду зім'ятий кухонний рушник (краще старе махровий) і рясно змочіть його окропом.
Рушник збільшує площу випаровування і довше утримує воду. Поставте сковороду на дно духовки. Через пару хвилин вода в сковороді закипить і створить потрібну кількість пара. Через час, вказаний в рецепті, дістаньте сковороду з духовки і продовжите випічку хліба без пари.
Врахуйте, що пар не потрібен, якщо випікається виріб змазано яйцем або молоком: волога поверхня і так досить еластична.
Гречана каша – проста і улюблена багатьма страва, передають Патріоти України. Готується крупа досить легко і відмінно підходить як гарнір до різних м’ясних продуктів. Крім того, гречка є дуже корисною. Щоб збереглися вітаміни та мікроелементи в процесі...
Цей інгредієнт всім добре знайомий — ним дійсно можна замінити яйця у випічці. Зверніть увагу, що мова більше йде про солодкі варіанти. До солоних замінник менше підходить,передають Патріоти України. Ви збираєтеся приготувати пиріг або печиво, а яєць н...