Дуже смачно! Як приготувати різнокольорові млинці з начинкою

"Цього року з понеділка, 8 березня, починається Масляний тиждень (Масниця) - свято слов’янсько-християнське, після якого починається Великий піст. Сьогодні, крім усього іншого, протягом цього тижня заведено готувати млинці. І частіше не просто млинці, а тонкі млинці - бездріжджові, напівпрозорі, золотавого кольору, з ажурними краями", - пише у своєму блозі шеф-кухар Андрій Величко, передають Патріоти України, і продовжує:

"Оскільки рецептів млинців в мережі вдосталь, не певен, що варто їх детально переказувати. Готують, як правило, всього з трьох інгредієнтів: борошно, молоко (рідше — вода) і яйця. Добавки — за бажанням, від цукру і солі до ванілі та вершкового масла.

Я ж спробую розповісти, як зі звичайних млинців отримати незвичайні страви. Адже в Масницю хочеться себе побалувати, і бажано різноманітними смаками. Але «незвичайність» цих страв буде цілком зрозумілою і їстівною.

Млинці

Перше. Власне млинці. Давайте їх пофарбуємо. Золотаві золотавими, та чом би не зробити кілька кольорів? Жовті, помаранчеві, червоні, бордові, зелені, фіолетові… І не варто використовувати барвник, ця хімія не потрібна ні вам, ні вашим дітям.

Час починати експериментувати

Хочете додати зеленого кольору — візьміть пучок шпинату, занурте його на 20 секунд в окріп, а щойно стане м’яким, різким рухом руки перемістіть в крижану холодну воду. Після — в блендер, процідити, і додавати цей сік в млинцеве тісто, замінивши частину рідини (молока, наприклад). Що більше шпинату — то більш зелений колір отримаємо.

Хочеться красивий бордовий — додавайте буряковий сік. Помаранчевий — морквяний. Яскраво-жовтий — куркуму. Ніжно-червоний — ложку томатного пюре. А якщо раптом ризикнете зробити фіолетові млинці, спробуйте видавити сік фіолетової капусти. Та коли не додати кислоту (наприклад, сік лимона), то за термічної обробки капустяний сік стане синювато-зеленим. Втім, на мій погляд, достатньо і зеленого, помаранчевого і бордового кольорів.

Начинка

Друге — начинка. Звісно, солодкий сир або курка з грибами відомі всім, і це справді дуже смачно. Але якщо раптом набридло — пора починати експериментувати. Солоний сир, сир з крем-сиром, крем-сир з грибами, крем-сир із сиром з блакитною пліснявою… Або риба — малосольний лосось, копчена скумбрія, солоний оселедець. Якщо м’ясо, то починаючи від готового фаршу і закінчуючи тушкованими яловичими щічками або качиною ніжкою.

І завжди намагайтеся в начинку додати бодай два інгредієнти, які не тільки будуть ідеально поєднуватися, а ще й доповнять, посилять смак один одного. Наприклад, жирний лосось або скумбрія пасуватимуть з крем-сиром і свіжим огірком. А якщо при цьому загорнути їх у шпинатові млинці — то це взагалі ресторанна страва.

Або ось є у нас сир з блакитною пліснявою, наприклад дор-блю або горгонзола. Такі сири дуже яскраві і їх потрібно додавати в страву зовсім небагато. А поєднуються вони добре з чимось солодким, наприклад варенням, джемом, сухофруктами або в’яленими фруктами, звареними в солодкому сиропі. Ще сир завжди добре поєднується з горіхами. Тому, якщо ви загорнете в млинчики курагу, зварену в цукровому сиропі, горгонзолу і волоські горіхи, то це буде вибух смаку. А коли така начинка в буряковому млинці — смачніше удвічі.

Подавання

Третє — як подати такі млинці? Вийдуть у нас різнокольорові рулетики з різноманітною начинкою. Можна просто красиво нарізати їх, як, наприклад, шпинатові з лососем — вони не повинні проходити додаткову теплову обробку, інакше втратять і смак, і вигляд. А, скажімо, млинчики із сирною, м’ясною або овочевою начинкою можуть бути або стандартно обсмажені і подані зі сметаною, або ми підемо далі. Я пропоную їх запікати під соусом. По-перше, це красиво. А по-друге, просто, швидко, легко і дуже смачно. Якщо солодкі млинці — то запікати можна під заварним кремом. А якщо із солоною начинкою, то можна запекти під класичним білим соусом бешамель.

До речі, готувати його легко і просто — в спрощеному варіанті це 50 г борошна і 50 г вершкового масла, які обсмажуються разом до золотавого кольору, після чого заливаємо їх половиною літра молока і віночком перемішуємо, доводячи до кипіння і загустіння. Особливо доречний цей соус з мускатним горіхом, вершками, іще він має добре підсолений присмак. Сподіваюся, зазначив вдосталь варіантів того, як прості млинці зробити небанальною і водночас дуже смачною стравою. Готуйте залюбки!".
Джерело: Новое время

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

четвер, 25 квітень 2024, 15:14

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Точність здивує! Цей психологічний тест за картинкою розкриє ваші бажання

четвер, 25 квітень 2024, 14:13

Психологічні тести за картинкою ніколи не втратять своєї актуальності. Вони не тільки допомагають розібратися в хитросплетіннях людської душі, а й можуть відчинити двері, за якими приховані таємні бажання, передають Патріоти України. Деталі. Зображена ...