"Цього року з понеділка, 8 березня, починається Масляний тиждень (Масниця) - свято слов’янсько-християнське, після якого починається Великий піст. Сьогодні, крім усього іншого, протягом цього тижня заведено готувати млинці. І частіше не просто млинці, а тонкі млинці - бездріжджові, напівпрозорі, золотавого кольору, з ажурними краями", - пише у своєму блозі шеф-кухар Андрій Величко, передають Патріоти України, і продовжує:
"Оскільки рецептів млинців в мережі вдосталь, не певен, що варто їх детально переказувати. Готують, як правило, всього з трьох інгредієнтів: борошно, молоко (рідше — вода) і яйця. Добавки — за бажанням, від цукру і солі до ванілі та вершкового масла.
Я ж спробую розповісти, як зі звичайних млинців отримати незвичайні страви. Адже в Масницю хочеться себе побалувати, і бажано різноманітними смаками. Але «незвичайність» цих страв буде цілком зрозумілою і їстівною.
Перше. Власне млинці. Давайте їх пофарбуємо. Золотаві золотавими, та чом би не зробити кілька кольорів? Жовті, помаранчеві, червоні, бордові, зелені, фіолетові… І не варто використовувати барвник, ця хімія не потрібна ні вам, ні вашим дітям.
Хочете додати зеленого кольору — візьміть пучок шпинату, занурте його на 20 секунд в окріп, а щойно стане м’яким, різким рухом руки перемістіть в крижану холодну воду. Після — в блендер, процідити, і додавати цей сік в млинцеве тісто, замінивши частину рідини (молока, наприклад). Що більше шпинату — то більш зелений колір отримаємо.
Хочеться красивий бордовий — додавайте буряковий сік. Помаранчевий — морквяний. Яскраво-жовтий — куркуму. Ніжно-червоний — ложку томатного пюре. А якщо раптом ризикнете зробити фіолетові млинці, спробуйте видавити сік фіолетової капусти. Та коли не додати кислоту (наприклад, сік лимона), то за термічної обробки капустяний сік стане синювато-зеленим. Втім, на мій погляд, достатньо і зеленого, помаранчевого і бордового кольорів.
І завжди намагайтеся в начинку додати бодай два інгредієнти, які не тільки будуть ідеально поєднуватися, а ще й доповнять, посилять смак один одного. Наприклад, жирний лосось або скумбрія пасуватимуть з крем-сиром і свіжим огірком. А якщо при цьому загорнути їх у шпинатові млинці — то це взагалі ресторанна страва.
Або ось є у нас сир з блакитною пліснявою, наприклад дор-блю або горгонзола. Такі сири дуже яскраві і їх потрібно додавати в страву зовсім небагато. А поєднуються вони добре з чимось солодким, наприклад варенням, джемом, сухофруктами або в’яленими фруктами, звареними в солодкому сиропі. Ще сир завжди добре поєднується з горіхами. Тому, якщо ви загорнете в млинчики курагу, зварену в цукровому сиропі, горгонзолу і волоські горіхи, то це буде вибух смаку. А коли така начинка в буряковому млинці — смачніше удвічі.
Третє — як подати такі млинці? Вийдуть у нас різнокольорові рулетики з різноманітною начинкою. Можна просто красиво нарізати їх, як, наприклад, шпинатові з лососем — вони не повинні проходити додаткову теплову обробку, інакше втратять і смак, і вигляд. А, скажімо, млинчики із сирною, м’ясною або овочевою начинкою можуть бути або стандартно обсмажені і подані зі сметаною, або ми підемо далі. Я пропоную їх запікати під соусом. По-перше, це красиво. А по-друге, просто, швидко, легко і дуже смачно. Якщо солодкі млинці — то запікати можна під заварним кремом. А якщо із солоною начинкою, то можна запекти під класичним білим соусом бешамель.
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...
Коли мова йде про купівлю автомобіля, питання безпеки завжди посідає центральне місце. Системи попередження про виїзд зі смуги руху, подушки безпеки та інші функції часто впливають на вибір покупців, Патріоти України. Однак, як свідчить практика, найкр...