Дуже смачно! Ледачі хачапурі з лаваша всього за 15 хвилин

Ліниві хачапурі з лавашу з начинкою з кислого сиру і твердого сиру – страва дуже оригінальна, яку можна як подати на сніданок, так і як закуску до келиха червоного вина. Готуються дуже легко, швидко (всього за 15 хвилин), а виходять надзвичайно смачними. Чаклувати над тістом вам не доведеться: основу хачапурі складає тонкий вірменський лаваш. Просто наріжте його смужками, розподіліть начинку, загорніть та обсмажте на сковороді.

Інгредієнтии:

  • тонкий (вірменський) лаваш – 2 листи
  • яйця – 2 шт.
  • рослинна олія – за потребою

Для начинки

  • кислий сир – 180 г
  • твердий сир – 180 г
  • часник – 1 зубчик
  • петрушка – 2 гілочки
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

Приготуйте начинку для лінивих хачапурі. Кислий сир пробийте блендером у мисці. Твердий сир натріть на середній тертці. Часник почистіть та пропустіть через прес. Петрушку вимийте, обсушіть, дрібно порубайте.

Замість твердого сиру до складу начинки лінивих хачапурі з лаваша можна додати сулугуні або моцареллу для піци: вийде дуже ніжно і не менш смачно

З’єднайте всі інгредієнти. Додайте одне яйце і ретельно перемішайте до одержання маси однорідної консистенції. Начинка для хачапурі готова.

Листи лаваша наріжте смужками 10 х 30 см. Покладіть перед собою вертикально. На верхню частину смужки лаваша ближче до правого краю викладіть приблизно столову ложку начинки.

Накрийте краєм смужки зліва направо, щоб вийшов трикутник. Потім, тримаючи його за вершину правою рукою, опустіть низ. Далі аналогічно складайте смужку лаваша, щоб у результаті вийшов товстий трикутник.

У мисці злегка збийте веделкою 2 яйця. Сковороду поставте на середній вогонь, добре нагрійте та змастіть її олією.

Трикутники з лаваша вмочайтеу яйця і викладайте на сковороду. Закрийте її та смажте хачапурі 3 хвилини. Переверніть. Смажте під кришкою ще 3 хвилини. Так само приготуйте всі хачапурі.

Хачапурі з лаваша краще смажити на сковороді з гарним антипригарним покриттям: у цьому випадку вони точно не підгорять, а скоринка вийде красивою, золотаво-коричневою.


Тест-ворожіння: Просто оберіть шоколадку і отримайте передбачення на п'ять років

понеділок, 20 травень 2024, 7:10

Ви коли-небудь замислювалися, що чекає на вас у майбутньому? Виявляється за допомогою цього простого психологічного тесту це можна зробити. Подивіться на зображення протягом кількох секунд і оберіть шоколадку. Таким чином ви зможете дізнатися, яким буд...

Народні прикмети на 20 травня. Обережно з ножами та іншими гострими предметами

понеділок, 20 травень 2024, 7:05

Православна церква України 20 травня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія. За старим стилем сьогодні згадують явлення в небі Хреста Господнього в Єрусалимі. . 20 травня наші предки займалися посівом огірків. Для ці...