Продукти з живими мікробами (кефір, кімчі, квашена капуста і деякі йогурти) можуть бути корисними для людей з гіпертонією, а також здатні нейтралізувати наслідки малорухливого способу життя. Як пише eatingwell.com, такого висновку дійшли вчені в новому дослідженні, опублікованому в Scientific Reports, передають Патріоти України.
"Гіпертонія є поширеною проблемою зі здоров'ям, яка зачіпає мільйони людей в усьому світі і може знизити як якість, так і тривалість життя. Пошук способів зниження ризиків для людей з гіпертонією дуже важливий", - йдеться в публікації.
Зазначається, що включення певних живих мікроорганізмів у ваш раціон через харчові продукти або добавки (наприклад, пробіотики) стало багатообіцяючим способом підтримати здоров'я кишківника і поліпшити здоров'я серця.
Для проведення нового дослідження вчені використовували інформацію з бази даних Національного обстеження здоров'я та харчування про понад 15 000 людей із гіпертонією. Дослідження вивчало, скільки живих мікробів люди споживають у своєму раціоні і як це може бути пов'язано з малорухливим способом життя.
"Проаналізувавши наявні дані, дослідники виявили, що люди, які їли найменше продуктів із живими мікробами, мали вищий ризик смерті від усіх причин і серцевих захворювань, тоді як ті, хто їв найбільше, мали нижчий ризик. Крім того, ті, хто проводив сидячи менше ніж п'ять годин на день, мали найнижчий ризик смерті, але люди, які сиділи від п'яти до восьми годин, і ті, хто сидів більше ніж вісім годин, мали схожі ризики", - ідеться в публікації.
Ось топ найпоширеніших міфів про їжу, в які досі вірять мільйони людей — хоча наука вже давно їх спростувала, передають Патріоти України.
Це частковий міф, хоча він має під собою певні наукові підстави. Насправді не всім людям після 30 молоко "шкодить" або не засвоюється — усе залежить від індивідуальної переносимості лактози, передають Патріоти України. Молоко містить лактозу — молочний...