Зазвичай господині ще взимку купують насіння, готуючись до посівної пори. Багатьох турбує питання, коли потрібно сіяти на розсаду, щоб отримати рясний врожай, передають Патріоти України.
Більшість квітучих культур, редис, буряк, моркву та ріпу можна посіяти на розсаду на початку лютого. А якщо посадити в цей час теплолюбні овочі, такі як томати, перець, огірки, капусту, баштанні культури, розсада переросте і звикне до тепличних умов. У відкритому ґрунті вона буде почуватимуться погано, хворіти та погано родити.
Садівники у таких випадках часто жаліються на якість насіння, хоча насправді справа у неправильних термінах посіву.
Щоб цього не сталося, виробники насіння надають інформацію на упакуваннях насіння щодо термінів проростання насіння, віку розсади перед висадкою у відкритий ґрунт тощо. Цією інформацією потрібно скористатися, щоб розрахувати дати посіву.
Фахівці для цього пропонують таку універсальну формулу посіву насіння на розсаду: D = А + В + С, де:
Розрахунок по цій формулі допоможе точніше розрахувати терміну посіву, адже в різних регіонах ґрунт може прогріватися по-різному, і сходи з'являються також у різні терміни.
Наприклад, у степу та лісостепу ґрунт прогрівається на 1,5-2 тижні раніше, ніж у поліссі. Для північних регіонів з урахуванням більш холодної зими та пізнього прогрівання ґрунту, дату посіву насіння треба пересунути вперед. Наприклад, ранні томати в степу варто сіяти в кінці лютого, на поліссі - 5-20 березня, у лісостепу – 1-15 березня. Ранню білоголову капусту та цвітну капусту в степу можна садити вже 20-30 січня, у лісостепу – 20 січня – 10 лютого, а на поліссі – в лютому і до 15 березня.
Напередодні Нового року експерти з техніки фен-шуй традиційно дають поради щодо того, яку кольорову гаму краще обрати для зустрічі свята. У спеціальній діаграмі Paht Chee кожного року п'ять ключових сфер життя представлені п'ятьма елементами: земля, ме...
Соєвий соус, ймовірно, є найвідомішою та комплексною азіатською кухнею у світі. Немає людини, яка не пробувала його як приправу до знаменитих суші і роллів або різних м’ясних та овочевих страв, а також як компонент заправок і маринадів. Він надає автен...