Городникам на замітку! Хитрість, які дозволить "омолодити" улюблений сорт картоплі

Природа мудра і завбачлива, і на ті питання, над якими морщать лоби селекціонери, у неї вже давно заготовлені відповіді, передають Патріоти України.

Як відомо, всякий сорт схильний до виродження та втрати своїх якостей, а отже, потребує періодичного оновлення насіннєвого фонду. Картопля не виняток.

Подробиці

Замість того, щоб щороку залишати невеликі бульби на насіння, спробуйте оновити насіннєвий фонд природним чином.

Як виростити картоплю з насіння

В основному картоплю висаджують бульбами. Нерідко вони передають хвороби, що позначається на смаку та якості врожаю. Поступово кількісно-якісні показники падають, а це перша ознака повного виродження сорту.

Аграрії знають, що це неминуче, але вирішують проблему у різний спосіб, оновлюючи насіннєвий фонд кожні 5 років. Але на відміну від бульб насіння картоплі не схильне до виродження та зараження.

Його можна без проблем зберегти в паперовому пакунку на кухні і не боятися, що за зиму насіння поточать миші або вразить гнилизна. Ще городники запевняють, що вирощена з насіння картопля не хворіє щонайменше 3 роки, а врожайність помітно зростає. Що потрібно для вирощування картоплі насінням

Потрібно не так багато:

  • пухкий ґрунт;
  • догляд під час появи сходів та після пересадки.

Як заготовити насіння

Краще збирати насіння з найміцніших і найсильніших кущів. Це повинні бути зрілі ягоди, які після збирання сушать у марлевих мішечках у підвішеному стані у світлому, сухому та теплому приміщенні.

Коли ягоди стануть м’якими і світлими, їх потрібно акуратно роздавити, промити м’якоть у марлі, висушити і розкласти насіння по пакетикам для майбутнього посіву. Зберігається насіння не довше 2 років.

Врятує у спеку і просто смачно: Як приготувати домашній лимонад

вівторок, 21 травень 2024, 0:28

В Україні синоптики прогнозують найближчим часом літню спеку. У цей час буде вельми доречним смачний апельсиновий лимонад, рецепт якого опублікував Telegram-канал "Дача. Сад та город". Як приготувати:. Апельсини 4 шт. заморозити у морозильній камері, п...

Дуже смачно! Що приготувати з вівсяних пластівців, якщо не кашу на сніданок

вівторок, 21 травень 2024, 0:08

Вівсянка та каша - нероздільні поняття. Якщо ви також не володієте ідеями, які ще смаколики та страви з пластівців можна приготувати, тоді можемо поділитися цікавим варіантом. Зробіть апетитне смузі, яке має всі шанси стати популярним для вашого раціон...