Господині на замітку: Корисні поради щодо приготування холодцю зі свинини без желатину - страва буде ідеальною

Не кожна людина береться за варіння холодцю самостійно. Однак у родині обов'язково знайдеться кулінарний гуру, який робить це віртуозно і без будь-якого желатину! Отже, ділимося з вами бездоганним варіантом приготування холодцю, передають Патріоти України.

Вибрати правильне м'ясо

Для холодцю беремо тільки передні і задні ноги, обов'язково у рівних пропорціях. У передніх ногах практично немає м'язів. Там більше м'яса, і воно ніжне та смачне. Задні ноги свині сильніші. У них багато желеутворювальної речовини. Вона у великій кількості знаходиться у кістках, хрящах і шкірі тварин, ратицях, а також у рульці.

Саме ці частини свині ми будемо використовувати для приготування нашого холодцю.

Якщо ви переживаєте, що у рульці недостатньо м'яса для холодцю, можна купити невеликий шматочок — із запасом. Хтось навіть купує не свинину, а яловичину або індичку. На холодець це не впливає, вирішувати вам.

Головне: ніяких заморожених ніжок і м'яса. Свіже парне — для ідеального холодцю потрібне лише таке.

Класичний рецепт

Інгредієнти:

  • свинячі ноги (задні) — 2 шт.;
  • свиняча рулька (у якій більше м'яса) — 1 шт.;
  • цибуля — 1-2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • лаврове листя — 2 шт.;
  • часник — 3 зубчики (можна і більше, якщо полюбляєте часник);
  • перець чорний горошком — 5-7 шт.;
  • сіль на свій смак.

Якщо ви полюбляєте кінзу або петрушку, то у бульйон можна додати пучок або 2 зелені цілком. Так, наприклад, коріння петрушки додасть пряний смак.

У вас повинна бути велика каструля саме для холодцю, приблизно на 8 літрів, емальована. Велика ложка на довгій ніжці і правильні лотки — теж емальовані або скляні. І ті й інші з кришкою. Заливати холодець у пластик не рекомендується.

Спосіб приготування:

  1. Беремо ніжки, відмочуємо їх і чистимо. Замочуємо ніжки і рульку години на півтори — дві, а потім шкрябаємо, як морквину ножем, щоб вони стали чистими.
  2. Рульку можна розрубати на кілька частин, щоб вона зручно лягла у каструлю. Знаючи свою каструлю для холодцю, ви можете порубати рульку ще на ринку.
  3. Кладемо м'ясо ніжок, рульку у каструлю. Заливаємо холодною водою так, щоб м'ясо було вкрите десь на 5 см. Додаємо неочищену миту цибулину (1-2), чисту моркву і перець. Ставимо на великий вогонь до закипання.
  4. Під час закипання на бульйоні з'явиться пінка. Знімати її, як це не дивно, зручно не шумівкою, а звичайною ложкою.
  5. Коли холодець закипить, зменште вогонь майже до мінімуму, але так, щоб кипіння не припинялося. Накрийте каструлю кришкою і йдіть... спати. Можливо, це головна таємниця холодцю, поки ви спите, він "не спить" 8-10 годин.
  6. Вранці забираємо з бульйону м'ясо, викладаємо на велику тарілку. Кидаємо у холодець лаврове листя, зелень, коріння петрушки, якщо хотіли (пучком), і досолюємо за смаком. Ми залишаємо бульйон повільно кипіти ще на годину, потім проціджуємо, залишаючи каламутний осад у дрібному ситечку або у марлі (не медичній, інакше ваш холодець матиме присмак марлі).
  7. Поки холодець доварюється, займіться остиглим м'ясом. Треба відокремити його від кістки і розібрати. Краще робити це руками за допомогою виделки.
  8. Розкладаємо рівномірно шматочки м'яса по латочках, якщо хочеться, додаємо часничку і повільно, тонкою цівкою заливаємо бульйоном так, щоб він на 0,5-1 см вкривав м'ясо. Якщо полюбляєте, то можна додати трохи більше бульйону.
  9. Ми залишаємо холодець остигати на столі до кімнатної температури, потім накриваємо кришками і ставимо його затягуватися у холодильник або на балкон, якщо там немає морозу. Буквально 6-8 годин і ви можете пригощати гостей ідеальним холодцем. Без будь-якого штучного желатину!

Жир можна видалити з холодцю ще на стадії бульйону, а можна і коли він схопиться у лотках після застигання. Потрібно лише взяти нагрітий під струменем гарячої води десертний ножик, і обережно зняти скоринку скрізь, де вона є.

Точність здивує! Що про людину може сказати її підпис

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:08

Існує наука графологія, яка вивчає зв'язок між почерком людини і її особистісними якостями. Вчені визначили, що підпис може розповісти про особливості характеру і якості свого автора, передають Патріоти України. Розмір підпису:. Тип підпису:. Натиск:....

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...