Господині на замітку: Кручений французький багет у домашніх умовах

Французький багет - традиційне хлібо-булочні виріб довгою і невеликий в діаметрі форми. У багета обов'язково є хрустка скоринка. Зверху його можуть присипати борошном або насінням. Класичний багет має довжину близько 50-70 см і 3-4 см в діаметрі.

Технологія приготування багета відрізняється від приготування звичайного хліба. Так, для того, щоб тісто піднялося, треба менше часу, та й випікається багет значно швидше, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.

Французький багет необхідно вживати відразу після випікання, оскільки він швидко черствіє. Зазвичай, французьку булку не ріжуть, а ламають руками.

На батьківщині багета - у Франції, випікають 4 види булки: традиційний, сільський, багет патрона і багет-ниточку. Пекарям подобається випікати багети різної форми. Саме рецепт крученого багета ми і пропонуємо вам сьогодні.

У підсумку вийде домашній варіант багета, тому технологія приготування буде трохи відрізнятися від класичної: заміс робиться ввечері, а вранці випікається. Рецепт досить простий, адже не передбачає формування, вистоювання і іншого.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 500 г.
  • Вода кімнатної температури 300 мл.
  • Дріжджі сухі 3 г.
  • Сіль 10 г.

Приготування:

  1. Замісити тісто щільне з борошна, води, солі і дріжджів. Тісто має бути досить щільним.
  2. Змастити ємність, де буде вилежуватися тісто, оливковою олією.
  3. Викласти тісто, залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Покласти тісто в холодильник, на верхню полицю на 10-12 годин.
  5. Викласти тісто на обробну дошку, акуратно, пальцями розпрямити в прямокутник, намагаючись м'яти якомога менше.
  6. Розділити уздовж, на два приблизно рівних шматка і закрутить уздовж поздовжньої осі, 4-6 витків.
  7. Перенести заготовки на деко, відправити в духовку.
  8. Випікати при 250°С, 15 хвилин з парою, потім знизити температуру до 200°С і випікати ще 25 хвилин, до золотистої скоринки.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...