Господині на замітку: Кручений французький багет у домашніх умовах

Французький багет - традиційне хлібо-булочні виріб довгою і невеликий в діаметрі форми. У багета обов'язково є хрустка скоринка. Зверху його можуть присипати борошном або насінням. Класичний багет має довжину близько 50-70 см і 3-4 см в діаметрі.

Технологія приготування багета відрізняється від приготування звичайного хліба. Так, для того, щоб тісто піднялося, треба менше часу, та й випікається багет значно швидше, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.

Французький багет необхідно вживати відразу після випікання, оскільки він швидко черствіє. Зазвичай, французьку булку не ріжуть, а ламають руками.

На батьківщині багета - у Франції, випікають 4 види булки: традиційний, сільський, багет патрона і багет-ниточку. Пекарям подобається випікати багети різної форми. Саме рецепт крученого багета ми і пропонуємо вам сьогодні.

У підсумку вийде домашній варіант багета, тому технологія приготування буде трохи відрізнятися від класичної: заміс робиться ввечері, а вранці випікається. Рецепт досить простий, адже не передбачає формування, вистоювання і іншого.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 500 г.
  • Вода кімнатної температури 300 мл.
  • Дріжджі сухі 3 г.
  • Сіль 10 г.

Приготування:

  1. Замісити тісто щільне з борошна, води, солі і дріжджів. Тісто має бути досить щільним.
  2. Змастити ємність, де буде вилежуватися тісто, оливковою олією.
  3. Викласти тісто, залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Покласти тісто в холодильник, на верхню полицю на 10-12 годин.
  5. Викласти тісто на обробну дошку, акуратно, пальцями розпрямити в прямокутник, намагаючись м'яти якомога менше.
  6. Розділити уздовж, на два приблизно рівних шматка і закрутить уздовж поздовжньої осі, 4-6 витків.
  7. Перенести заготовки на деко, відправити в духовку.
  8. Випікати при 250°С, 15 хвилин з парою, потім знизити температуру до 200°С і випікати ще 25 хвилин, до золотистої скоринки.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...