Господині на замітку: Кручений французький багет у домашніх умовах

Французький багет - традиційне хлібо-булочні виріб довгою і невеликий в діаметрі форми. У багета обов'язково є хрустка скоринка. Зверху його можуть присипати борошном або насінням. Класичний багет має довжину близько 50-70 см і 3-4 см в діаметрі.

Технологія приготування багета відрізняється від приготування звичайного хліба. Так, для того, щоб тісто піднялося, треба менше часу, та й випікається багет значно швидше, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.

Французький багет необхідно вживати відразу після випікання, оскільки він швидко черствіє. Зазвичай, французьку булку не ріжуть, а ламають руками.

На батьківщині багета - у Франції, випікають 4 види булки: традиційний, сільський, багет патрона і багет-ниточку. Пекарям подобається випікати багети різної форми. Саме рецепт крученого багета ми і пропонуємо вам сьогодні.

У підсумку вийде домашній варіант багета, тому технологія приготування буде трохи відрізнятися від класичної: заміс робиться ввечері, а вранці випікається. Рецепт досить простий, адже не передбачає формування, вистоювання і іншого.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 500 г.
  • Вода кімнатної температури 300 мл.
  • Дріжджі сухі 3 г.
  • Сіль 10 г.

Приготування:

  1. Замісити тісто щільне з борошна, води, солі і дріжджів. Тісто має бути досить щільним.
  2. Змастити ємність, де буде вилежуватися тісто, оливковою олією.
  3. Викласти тісто, залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Покласти тісто в холодильник, на верхню полицю на 10-12 годин.
  5. Викласти тісто на обробну дошку, акуратно, пальцями розпрямити в прямокутник, намагаючись м'яти якомога менше.
  6. Розділити уздовж, на два приблизно рівних шматка і закрутить уздовж поздовжньої осі, 4-6 витків.
  7. Перенести заготовки на деко, відправити в духовку.
  8. Випікати при 250°С, 15 хвилин з парою, потім знизити температуру до 200°С і випікати ще 25 хвилин, до золотистої скоринки.

Чому японки не набирають вагу? Усе завдяки одному секретному інгредієнту в їхньому раціоні

субота, 8 листопад 2025, 7:02

Понад 60% дорослих європейців мають зайву вагу або ожиріння. Але є країна, де жінки зберігають стрункість до глибокої старості - Японія. Менше 5% японок борються із надмірною вагою, і секрет цього феномену виявився простішим, ніж здається, передають Па...

Лише кілька крапель - і старий жир зникне! Простий трюк для кухонної витяжки

субота, 8 листопад 2025, 6:10

Кухонна витяжка - незамінна річ у кожному домі, але з часом вона накопичує жир і пил. На щастя, очистити її можна без зайвого зусилля - достатньо кількох крапель простого засобу, передають Патріоти України. Фахівці радять регулярно протирати витяжку во...