Господині на замітку: Кручений французький багет у домашніх умовах

Французький багет - традиційне хлібо-булочні виріб довгою і невеликий в діаметрі форми. У багета обов'язково є хрустка скоринка. Зверху його можуть присипати борошном або насінням. Класичний багет має довжину близько 50-70 см і 3-4 см в діаметрі.

Технологія приготування багета відрізняється від приготування звичайного хліба. Так, для того, щоб тісто піднялося, треба менше часу, та й випікається багет значно швидше, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.

Французький багет необхідно вживати відразу після випікання, оскільки він швидко черствіє. Зазвичай, французьку булку не ріжуть, а ламають руками.

На батьківщині багета - у Франції, випікають 4 види булки: традиційний, сільський, багет патрона і багет-ниточку. Пекарям подобається випікати багети різної форми. Саме рецепт крученого багета ми і пропонуємо вам сьогодні.

У підсумку вийде домашній варіант багета, тому технологія приготування буде трохи відрізнятися від класичної: заміс робиться ввечері, а вранці випікається. Рецепт досить простий, адже не передбачає формування, вистоювання і іншого.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 500 г.
  • Вода кімнатної температури 300 мл.
  • Дріжджі сухі 3 г.
  • Сіль 10 г.

Приготування:

  1. Замісити тісто щільне з борошна, води, солі і дріжджів. Тісто має бути досить щільним.
  2. Змастити ємність, де буде вилежуватися тісто, оливковою олією.
  3. Викласти тісто, залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Покласти тісто в холодильник, на верхню полицю на 10-12 годин.
  5. Викласти тісто на обробну дошку, акуратно, пальцями розпрямити в прямокутник, намагаючись м'яти якомога менше.
  6. Розділити уздовж, на два приблизно рівних шматка і закрутить уздовж поздовжньої осі, 4-6 витків.
  7. Перенести заготовки на деко, відправити в духовку.
  8. Випікати при 250°С, 15 хвилин з парою, потім знизити температуру до 200°С і випікати ще 25 хвилин, до золотистої скоринки.

Все просто! Як позбутися розводів на дзеркалі без особливих зусиль

вівторок, 18 листопад 2025, 10:30

Помити дзеркало до блиску, щоб на ньому не лишилося жодних розводів, здається справжньою задачею з зірочкою. Часто, як би ми ретельно його не витирали, воно все одно виглядає брудним, передають Патріоти України. Блогерка та експертка з прибирання з нік...

Коли найкраще їсти фініки - ось у який момент вони приносять максимум користі

вівторок, 18 листопад 2025, 10:12

Фініки - солодкі, поживні й дуже універсальні фрукти, які з давніх часів символізували силу та витривалість. Сьогодні вони стали корисною альтернативою печиву та батончикам, адже поєднують натуральну солодкість із важливими вітамінами й мінералами. Та ...