Господиням на замітку! Чим заправити картопляне пюре, якщо під рукою не виявилося молока

Молоко для багатьох є класичним компонентом картопляного пюре, адже за його допомогою можна значно покращити консистенцію страви та надати їй вершкового смаку, передають Патріоти України.

Його додають у підігрітому вигляді, адже інакше картопля може стати темною.

Але часом молока не виявляється під рукою. У такому разі можна скористатися іншими продуктами харчування на власний розсуд.

Що можна використовувати як заправку

Вершки

Цьому варіанту віддають перевагу цінителі більш насиченої їжі з яскравими смаковими якостями. Вершки допомагають приготувати жирніше пюре.

Пропорції дотримуються ті ж, що у випадку з молоком. Вершки теж потрібно попередньо прогріти.

Вершкове масло

Всім нам знайома та улюбдена з дитинства страва – пюрешка, яку мама заправляла вершковим маслом.

Таке пюре за визнанням багатьох вважається найсмачнішим. Однак не варто забувати про високу калорійність вершкового масла. Тому такий гарнір однозначно не підійде людям, які стежать за своєю вагою та показниками холестерину.

Для того, щоб заправити картопляне пюре за всіма правилами, на чотири частини картоплі береться одна частина вершкового продукту.

Картопляний відвар

Якщо ви дотримуєтеся ідей вегетаріанства або дотримуєтесь посту, то жоден з перерахованих варіантів вам не підійде.

Однак можна зробити дуже смачну заправку на основі відвару, в якому і готувалася картопля.

Ідеально, якщо в процесі варіння ви додавали прянощі. Кількість відвару регулюється залежно від бажаної консистенції картопляного пюре.

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...