Молоко для багатьох є класичним компонентом картопляного пюре, адже за його допомогою можна значно покращити консистенцію страви та надати їй вершкового смаку, передають Патріоти України.
Його додають у підігрітому вигляді, адже інакше картопля може стати темною.
Але часом молока не виявляється під рукою. У такому разі можна скористатися іншими продуктами харчування на власний розсуд.
Вершки
Цьому варіанту віддають перевагу цінителі більш насиченої їжі з яскравими смаковими якостями. Вершки допомагають приготувати жирніше пюре.
Пропорції дотримуються ті ж, що у випадку з молоком. Вершки теж потрібно попередньо прогріти.
Вершкове масло
Всім нам знайома та улюбдена з дитинства страва – пюрешка, яку мама заправляла вершковим маслом.
Таке пюре за визнанням багатьох вважається найсмачнішим. Однак не варто забувати про високу калорійність вершкового масла. Тому такий гарнір однозначно не підійде людям, які стежать за своєю вагою та показниками холестерину.
Для того, щоб заправити картопляне пюре за всіма правилами, на чотири частини картоплі береться одна частина вершкового продукту.
Картопляний відвар
Якщо ви дотримуєтеся ідей вегетаріанства або дотримуєтесь посту, то жоден з перерахованих варіантів вам не підійде.
Однак можна зробити дуже смачну заправку на основі відвару, в якому і готувалася картопля.
Ідеально, якщо в процесі варіння ви додавали прянощі. Кількість відвару регулюється залежно від бажаної консистенції картопляного пюре.
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...