Господиням на замітку! Чим заправити картопляне пюре, якщо під рукою не виявилося молока

Молоко для багатьох є класичним компонентом картопляного пюре, адже за його допомогою можна значно покращити консистенцію страви та надати їй вершкового смаку, передають Патріоти України.

Його додають у підігрітому вигляді, адже інакше картопля може стати темною.

Але часом молока не виявляється під рукою. У такому разі можна скористатися іншими продуктами харчування на власний розсуд.

Що можна використовувати як заправку

Вершки

Цьому варіанту віддають перевагу цінителі більш насиченої їжі з яскравими смаковими якостями. Вершки допомагають приготувати жирніше пюре.

Пропорції дотримуються ті ж, що у випадку з молоком. Вершки теж потрібно попередньо прогріти.

Вершкове масло

Всім нам знайома та улюбдена з дитинства страва – пюрешка, яку мама заправляла вершковим маслом.

Таке пюре за визнанням багатьох вважається найсмачнішим. Однак не варто забувати про високу калорійність вершкового масла. Тому такий гарнір однозначно не підійде людям, які стежать за своєю вагою та показниками холестерину.

Для того, щоб заправити картопляне пюре за всіма правилами, на чотири частини картоплі береться одна частина вершкового продукту.

Картопляний відвар

Якщо ви дотримуєтеся ідей вегетаріанства або дотримуєтесь посту, то жоден з перерахованих варіантів вам не підійде.

Однак можна зробити дуже смачну заправку на основі відвару, в якому і готувалася картопля.

Ідеально, якщо в процесі варіння ви додавали прянощі. Кількість відвару регулюється залежно від бажаної консистенції картопляного пюре.

Швидко та легко! Смажені огірки до картоплі чи м’яса

субота, 18 травень 2024, 11:14

Незрівнянно смачно, швидко, легко, просто, на кожен день! Смажені огірки схожі на смак молодих обсмажених цукіні. Така страва ідеально урізноманітнить ваше пісне меню. А ще воно підійде тим, хто слідкує за своєю фігурою! Огірки візьміть свіжі, з тонкою...

5 поширених помилок про схуднення: чому не варто вірити

субота, 18 травень 2024, 10:41

очаток шляху до схуднення може супроводжуватися різними помилковими уявленнями, які часто призводять до нереалістичних очікувань. Щоб досягти успішного і стійкого зниження ваги, важливо розвінчати ці міфи. News Bytes розповів про кілька найпоширеніших ...