Господиням на замітку! Скільки порошку треба сипати в пральну машинку - точна цифра для чистого одягу

Експерти з домашнього господарства попереджають - надмірне використання прального порошку може зробити одяг жорстким, адже засіб погано виполощеться, та залишити на тканині плями, а також через відкладення у механізмі здатне пошкодити пральну машину, передають Патріоти України.

Але скільки саме складає норма використання порошку? Дозування, вказане на упаковці, може бути завищеним, адже виробник зацікавлений у тому, щоби засіб швидше закінчувався.

Видання Express звернулось до фахівців з прання, щоби дізнатись точне дозування мийних засобів. І як дізнатись, що ви використовуєте забагато порошку.

Якщо після прання ваш одяг та текстиль здаються мильними, липкими або жорсткими на дотик, це ознака того, що їх випрали у надмірній кількості засобу. Про це також свідчать білі плями та розводи на тканині. Також на звичку брати забагато порошку може вказати запах із барабана машинки. У залишках мила можуть розвиватись небажані мікроорганізми. Окрім того, зайва піна осідає на внутрішніх деталях і порушує роботу приладу.

За словами експертів, в середньому на одне повне завантаження пральної машини потрібно брати всього дві столові ложки порошкоподібного прального засобу. Якщо вода м’яка, то можна взяти навіть півтори ложки. А якщо жорстка – то три, а то й чотири. Подвоїти дозування доведеться, якщо ви обрали програму з попереднім пранням. Для ручного догляду за одягом достатньо буде однієї столової ложки порошку на повний таз води.

Також експерти порекомендували користуватись лотком для мийних засобів у машині, якщо ви перете за допомогою порошку. Рідкий мийний засіб можна заливати і в лоток, і у барабан машини. Капсули ж потрібно поміщати лише в барабан, розміщаючи їх приблизно на три чверті глибини барабану.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...