Експерти з домашнього господарства попереджають - надмірне використання прального порошку може зробити одяг жорстким, адже засіб погано виполощеться, та залишити на тканині плями, а також через відкладення у механізмі здатне пошкодити пральну машину, передають Патріоти України.
Але скільки саме складає норма використання порошку? Дозування, вказане на упаковці, може бути завищеним, адже виробник зацікавлений у тому, щоби засіб швидше закінчувався.
Видання Express звернулось до фахівців з прання, щоби дізнатись точне дозування мийних засобів. І як дізнатись, що ви використовуєте забагато порошку.
Якщо після прання ваш одяг та текстиль здаються мильними, липкими або жорсткими на дотик, це ознака того, що їх випрали у надмірній кількості засобу. Про це також свідчать білі плями та розводи на тканині. Також на звичку брати забагато порошку може вказати запах із барабана машинки. У залишках мила можуть розвиватись небажані мікроорганізми. Окрім того, зайва піна осідає на внутрішніх деталях і порушує роботу приладу.
За словами експертів, в середньому на одне повне завантаження пральної машини потрібно брати всього дві столові ложки порошкоподібного прального засобу. Якщо вода м’яка, то можна взяти навіть півтори ложки. А якщо жорстка – то три, а то й чотири. Подвоїти дозування доведеться, якщо ви обрали програму з попереднім пранням. Для ручного догляду за одягом достатньо буде однієї столової ложки порошку на повний таз води.
Також експерти порекомендували користуватись лотком для мийних засобів у машині, якщо ви перете за допомогою порошку. Рідкий мийний засіб можна заливати і в лоток, і у барабан машини. Капсули ж потрібно поміщати лише в барабан, розміщаючи їх приблизно на три чверті глибини барабану.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...