Готуємо ідеальний омлет! Як його зробити не тільки смачним, але й пишним: ТОП-5 лайфхаків від досвідчених господинь.

Омлет після яєчні йде на першому місці за популярністю серед страв на сніданок, але не всі знають тонкощі в його приготуванні, зазначають Патріоти України.

Молоко і яйця в співвідношенні 1:1

Саме такі пропорції рекомендуються при смаженні омлету. Щоб ідеально їх дотриматись, промийте яйце під проточною водою, розбийте, вилийте вміст в мисочку, а в половинку яєчної шкаралупи налийте молоко. На 1 яйце вам потрібно буде наповнити шкаралупу молоком двічі.

Збиваємо омлет правильно!

Навіть в цьому, на перший погляд, занятті необхідна та ще вправність. Не користуйтеся міксером або блендером. Використовуємо тільки вилочку або вінчик. Злегка збиваємо яйця, стараючись отримати не піну, а однорідну суміші.

Ніяких добавок!

Борошно, крохмаль, майонез, м'ясо, овочі, зелень та інші інгредієнти будуть зайвими в омлеті, оскільки заважають його сходженню. Але якщо ви хочете урізноманітнити його, то можете додати їх в уже готову страву.

Реклама

Правильно вибираємо сковорідку

На плиті готуйте на сковороді з товстим дном і високими бортами, під кришкою. Ще краще - поставити омлет в розігріту до 190 градусів духовку або приготувати його в мультиварці.

Дайте омлету спокій!

Коли омлет вже готовий, не поспішайте відразу ж подавати його. Залиште його на 2-3 хвилини на плиті. Так перехід від високої температури до кімнатної був поступовим.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...