Омлет після яєчні йде на першому місці за популярністю серед страв на сніданок, але не всі знають тонкощі в його приготуванні, зазначають Патріоти України.
Саме такі пропорції рекомендуються при смаженні омлету. Щоб ідеально їх дотриматись, промийте яйце під проточною водою, розбийте, вилийте вміст в мисочку, а в половинку яєчної шкаралупи налийте молоко. На 1 яйце вам потрібно буде наповнити шкаралупу молоком двічі.
Навіть в цьому, на перший погляд, занятті необхідна та ще вправність. Не користуйтеся міксером або блендером. Використовуємо тільки вилочку або вінчик. Злегка збиваємо яйця, стараючись отримати не піну, а однорідну суміші.
Борошно, крохмаль, майонез, м'ясо, овочі, зелень та інші інгредієнти будуть зайвими в омлеті, оскільки заважають його сходженню. Але якщо ви хочете урізноманітнити його, то можете додати їх в уже готову страву.
На плиті готуйте на сковороді з товстим дном і високими бортами, під кришкою. Ще краще - поставити омлет в розігріту до 190 градусів духовку або приготувати його в мультиварці.
Дайте омлету спокій!
Коли омлет вже готовий, не поспішайте відразу ж подавати його. Залиште його на 2-3 хвилини на плиті. Так перехід від високої температури до кімнатної був поступовим.
Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...
Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...