Гріємося самі: ТОП-6 порад, що допоможуть перезимувати в квартирі без опалення

Незважаючи на підготовку до складного опалювального сезону, цієї зими може статися різне. Тому слід завчасно продумати алгоритм дій на всі випадки та провести необхідну підготовку, передають Патріоти України.

Кімнати мають бути сухими

Перше, з чим доведеться боротися за відсутності опалення в квартирі взимку, це з вологістю. Бо чим менше частинок води буде в повітрі, тим вам буде тепліше.

Прибрати вологу допоможе силікагель, який застосовується для захисту товарів і обладнання на складах і в магазинах. Якщо великий пакет розмістити в кімнаті, то він буде вбирати вологу і зігрітися буде легше.

Використовуйте килими

Килими – це ідеальний утеплювач стін та підлоги. Потрібно визначити найхолоднішу стіну чи приміщення, де найбільша тепловтрата, і зайнятися її утепленням. Килими можна вішати чи стелити на підлогу.

Ще, якщо кімнат багато, обов'язково зачиняйте двері. Найкраще всім разом жити в одній кімнаті – так буде тепліше.

Використовуйте свічки та спиртівки

Коли утеплення помешкання завершене, треба подумати про джерело тепла. Без електрики та газу зігріти можуть звичайні свічки. Свічки дають багато тепла, якщо їх багато. Але є мінус – відкритий вогонь у квартирі коптитиме. Доведеться все одно відкривати вікна і втрачати тепло.

Також можна використовувати туристичні спиртівки – пальники з рідким спиртом або просто підпалювати сухий спирт у старій каструлі. Щоправда, вони теж коптять, хоч трохи менше. І всі ці способи спалюють кисень у квартирі.

Ковдра краще спальника

Ковдра, за словами туристки, завжди краще спальника, головна перевага якого в легкості та компактності, завдяки яким його можна носити із собою у походах.

Гарне туристичне спорядження коштує дорого, але в умовах квартири воно абсолютно не потрібне. Саме ліжко виконує важливу роль прошарку між людиною та холодною поверхнею, а ковдри та перина замінюють спальний мішок.

Придбайте хімічну грілку та газовий пальник

Непогано було б придбати туристичні газові пальники з балоном або просто заздалегідь подбати про кілька балонів газу, до яких можна буде підключати плиту. На них можна готувати їжу і гріти воду, щоб потім класти кілька пляшок з гарячою водою в ліжко.

Є ще хімічні чи спортивні грілки, які ламаєш та кладеш на тіло. Після того, як ними скористалися, їх треба варити – тоді вони відновлюють свою структуру, але є й одноразові.

Підготуйте теплий одяг

Обов'язково подумайте про взуття – купіть валянки або тепле домашнє взуття. Не забувайте про термобілизну.

Не варто відмовлятися від синтетики – для першого шару вона підходить дуже добре, бо не вбирає вологу. Вона її пропускає – тіло довше залишатиметься теплим. Найкраще одягатися так: перший шар – синтетична термобілизна, другий – вовняна, далі – флісовий одяг, а після цього – щільний одяг.

Лише спробуйте! Як приготувати ароматний та смачний картопляний хліб

неділя, 5 травень 2024, 12:09

Хліб з картоплі - поживно та смачно. Цей рецепт може стати ще одним цінним надбанням у вашій кулінарній книзі. Зробіть собі і близьким приємне - спечіть картопляний хліб, передають Патріоти України. Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:. ...

Куди там ресторанній! Картопля по-селянськи в духовці, яку кожен зможе приготувати

неділя, 5 травень 2024, 11:15

Приготувати картоплю по-селянськи не є складним завданням. Потрібно тільки мати натхнення та трохи продуктів, щоб зробити смачну закуску або гарнір до вечері, передають Патріоти України. Для приготування знадобляться наступні продукти:. Картоплю вимийт...