Як обсмажити котлети, щоб у процесі приготування вони не розвалювалися

Приготувати гарний м’ясний фарш - півсправи. Важливо ще й добре посмажити, щоб котлети не вийшли надмірно жорсткими, з апетитною золотистою скоринкою та не розвалювалися в процесі приготування. Друге, до речі, зустрічається значно частіше, передають Патріоти України.

Можна назвати відразу кілька причин, з яких котлети при обсмажуванні не тримають форму.

  • Перша – недостатньо щільна консистенція. Часто, стараючись зробити котлети соковитими, господині додають у фарш воду або молоко. Якщо трохи не розрахувати, то фарш буде рідким. Виправити дефект можна, якщо додати до фаршу невелику кількість крохмалю або манної крупи. А якщо дозволяє час, то краще прибрати м’ясний напівфабрикат в холодильник. За 1,5-2години перебування на холоді він стане значно щільнішим.
  • Друга причина так само пов’язана із складом фаршу. Щоб у процесі смаження котлети не розвалювалися, необхідний якийсь інгредієнт, що «склеює». Найнадійнішим є куряче яйце. Але в деяких випадках воно може надмірно ущільнити фарш. Господині, які не додають яйця, повинні вибрати якусь альтернативу, наприклад, терту картоплю або той же крохмаль.
  • Смаження котлет при недостатній температурі також негативно позначається на їх формі. Викладати сформовані котлети на сковороду слід лише після того, як розігріється олія. В обов’язковому порядку котлети панірують. Для цього можна використовувати борошно, манку або спеціальні панірувальні сухарі.
  • Тим, хто звик смажити котлети під кришкою, необхідно порадити утриматися від цього протягом перших 5-7 хвилин смаження. За цей час котлети необхідно обсмажити з усіх боків, щоб сік, який виділяється при обсмажуванні, не розшаровував фарш.

Як уповільнити старіння мозку: ТОП-10 простих кроків

субота, 16 серпень 2025, 7:15

З віком наш мозок поступово деградує, проте цей процес можна значно сповільнити. Вчені з Оксфорда дослідили понад 40 000 людей і виявили 10 ключових факторів способу життя, які найбільше впливають на здоров’я мозку. Відмова від шкідливих звичок і невел...

Народні прикмети на 16 серпня. Українці святкують Третій Спас. Що треба зробити та що обов'язково має бути на столі на Горіховий Спас

субота, 16 серпень 2025, 7:11

16 серпня за новим церковним календарем (29 серпня за старим) у церкві відзначають Перенесення нерукотворного образу Господа нашого Ісуса Христа з Едесси до Константинополя. У народі свято прозване Горіховий Спас або Хлібний Спас. За старим календарни...