Як підсилити сигнал мобільного зв'язку під час відключення світла: Чи допоможуть репітори і чому оператори проти

Під час щоденних відключень електроенергії українці задаються питанням: як посилити сигнал мобільного зв'язку? Один із способів - викорастання GSM репіторів - вони призначені для забезпечення якісного зв'язку, незалежно від відстані до ретранслятора, передають Патріоти України

Де придбати такий підсилювач мобільного зв'язку, чи допоможе репітор посилити сигнал та які рекомендації надають оператори мобільного зв'язку

Що таке репітор та як його вибрати

Репітор, або підсилювач GSM сигналу, призначений для забезпечення якісного зв'язку, незалежно від того, на якій відстані знаходиться від ретранслятора. Це двосторонній підсилювач від найближчої вишки до гаджету.

Набір для посилення сигналу складається з внутрішньої та зовнішньої антен. Останню треба установлювати на даху будинку, оскільки чим вище буде вона розміщена, тим більшою є можливість отримання кращого сигналу з базової станції. Внутрішню ж антену можна установити в будь-якій кімнаті.

Важливим фактором при виборі моделі є потужність пристрою. Вона визначається з урахуванням відстані до базової станції й розмірів самого об'єкта. Фахівці радять для великих відстаней від міста вибирати більш потужні репітори. Для міст підійдуть і менш потужні моделі.

Придбати такий репітор можна в інтернеті. Ціна варіюється в середньому від 2 до 5 тис. грн, проте можна знайти більш дешевші варіанти – від 600 грн. Найбільш потужні моделі коштують до 7 тис. грн.

Чи рекомендують мобільні оператори користуватися репіторами

У Vodafone загалом не радять використовувати різні підсилювачі зв'язку під час відключень електроенергії. "Насправді, наші технічні фахівці й інженери не рекомендують цього робити. Під час відключень електроенергії базові станції так само працюють від резервного живлення, ємність якого обмежена. Запас не є безкінечним. Ми знаємо, що відключення тривають довго – по 4+ годин. Цього часу, відповідно, може вистачити, але чим більше навантаження на базову станцію, тим вона швидше витрачає електроенергію і запас ємності. Тобто чим більше ви її навантажуєте, тим швидше вона перестане працювати під час відключення електроенергії – і у вас зовсім не буде інтернету", – розповіла прессекретарка Vodafone Україна Вікторія Павловська в коментарі OBOZREVATEL.

Зарядка таких батарей триває дуже довго, деякі з них можуть заряджатися навіть протягом доби. "І якщо будуть повторні відключення, а вони є, відповідно, базова станція, скоріш за все, не буде працювати або не буде працювати весь час в ході наступного відключення, бо вона просто не встигне зарядитися. Тобто через годину вона може зарядитися на 20%", – додала вона.

Оператор розповів, як правильно користувати інтернетом під час відключень

Павловська зазначила, що базові станції теж переважно підпадають під відключення електроенергії, тому важливо відповідально ставитися до споживання трафіку. Не рекомендується переглядати відео на YouTube, фільми у браузері, а також постійно оновлювати стрічку новин, якщо це, звісно, не потрібно для роботи.

Коли перенапружується мережа, це спричинює так звані черги запитів. Через це в кожного конкретного користувача у будинку чи домі зв'язок теж буде погіршуватися.

Джерело: Обозреватель

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...