Як почистити чайник без оцту - один незвичайний інгредієнт легко видаляє вапняний наліт

Чайник потрібно регулярно очищати, щоб позбавитися вапняних відкладень, що ховаються всередині. Найчастіше для очищення чайника використовують лимонну кислоту чи звичайний оцет. Але можна обійтися і без них, є не менш ефективний інгредієнт, передають Патріоти України.

Як пише видання Express, підтримка чистоти в чайнику не тільки запобігає вапняному нальоту, але й допомагає підтримувати ефективність приладу, що економить енергію. Є багато предметів домашнього вжитку, які можна використовувати для глибокого очищення накипу, і вони не створюватимуть неприємного запаху, як у випадку з оцтом.

Все, що вам знадобиться для лайфхаку – кока-кола. Крім того, що кока-кола є популярним газованим напоєм, вона також напрочуд добре бореться з вапняним нальотом, особливо в чайниках. Потрібно 500 мл коричневої солодкої рідини, щоб приготувати засіб, що очищає.

Що потрібно зробити, щоб очистити чайник від накипу:

  1. Залишіть кока-колу в приладі приблизно на півгодини, за цей час вона роз’їсть вапняні відкладення.
  2. Промийте чайник кілька разів.

Зазначимо, що на відміну від інших методів, нагрівати рідину настійно не рекомендується, оскільки це може погіршити проблему. Ніколи не кип’ятіть кока-колу в чайнику — безалкогольний напій містить велику кількість цукру, який після випаровування води може прилипнути до стінок сосуду.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...